Godišnja parking karta ili SMS svaki dan?

Od strane Ozon
0 komentar

Svi koji se parkiraju svaki dan „u zoni” znaju koliko je slanje SMS-ova za parking nekada mukotrpan posao, posebno ako zaboravite da platite drugi ili treći sat parkinga, pa vas na automobilu sačeka kazna. Oni koji dolaze automobilom na posao, često traže „zonu“ gde se parking ne plaća, a takvih je sve manje i redovno je svako mesto popunjeno. Neki pribegnu i parkiranju na zelenu zonu, a ovde mogu dobiti kaznu Komunalne policije. Zelena zona su sva mesta na kojima nije predviđeno parkiranje bez obzira da li ima trave ili ne.

Da li se isplati platiti godišnju parking kartu?

Godišnja parkirna karta omogućuje vlasniku vozila da svoje vozilo parkira bilo gde i koliko god želi unutar zone za koju je platio godišnju kartu. Godišnja karta je u globalu jeftinija nego da svaki dan plaćate parking za istu zonu.

Ako ste svakodnevno primorani da parkirate u „zoni“ sa parkingom, računica je jednostavna: Isplati se. Ako ste pravno lice i parkirate pet dana u nedelji u nekoj od „zona“ i ako je to crvena onda dnevno parking za osam sati morate platiti 400 dinara. Godišnja parking karta iznosi, za pravna lica 25.000 dinara, po ovoj računici ako parkirate samo tri sata svaki dan, ušteda je velika. Za fizička lica ušteda je veća a i manje „boli glava“ ako zaboravite da pošaljete SMS.

Ova mogućnost je savršena za građane koji žive unutar zone gdje se naplaćuje parking. Naime, oni plaćanjem godišnje karte mogu uštedeti na parkiranju.

Cena parkiranja po satu u zonama: žuta i zelena zona 35.50 dinara, a crvena 50.00 dinara. Dnevna karta u žutoj i zelenoj zoni je 120.00 dinara a u crvenoj zoni 250.00 dinara.

Mesečne karte za fizička

Stanarska (samo ulica stanovanja) iznosi 450. dinara. Fizička lica žuta i zelena zona 1000.00 dinara, crvena (uključuje ceo grad odn sve zone) iznosi 1800.00 dinara.

Godišnje karte za fizička i pravna lica

Godišnja stanarska iznosi 4.500 dinara. Godišnja za žutu i zelenu iznosi 10.000 dinara a za sve zone 18.000 dinara (2 meseca gratis).

Godišnje karte za pravna lica. Pravna lica u ulici sedišta firme 1.200 dinara, žuta i zelena 1.800 dinara, sve zone 2.500rsd. Godišnje za pravna lica ispred lokala 12.000 dinara II i III zona 18.000 dinara, sve zone 25.000 dinara.

U Sremskoj Mitrovici osam zaposlenih obilazi grad po zonama.

Ukoliko zaboravite da platite parkiranje u Sremskoj Mitrovici plaćate doplatne karte – rezervaciju parking mesta dnevno. Doplatne karte se plaćaju u iznosu od 900.00 dinara a ako se plati u roku od 8 dana 450.00 dinara.

Možda Vam se svidi i