Glavobolja za stanare. Paprene cene kirija u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
2 komentari

Poslednjih meseci, cene stanova za izdavanje u Sremskoj Mitrovici, kako tvrde mladi bračni parovi koji su u potražnji stanova, neverovatno su poskupele. Osim visokih podstanarskih cena, Mitrovčanii koji ne poseduju sopstvenu nekretninu, žale se i na veoma mali broj stanova za izdavanje, s obzirom da se mnogi izdaju za svega nekoliko minuta od trenutka postavljanja oglasa.

Prema rečima radnika iz nekoliko agencija za nekretnine koje smo kontaktirali, najveća potražnja je za manje stanove, koji zbog konstantne nestašice ,, drže” cenu, pa stanodavci neretko za stan od tridesetak kvadrata, traže i 180 evra na mesečnom nivou, plus depozit u vrednosti jedne kirije, koji se za većinu objekata podrazumeva.

„Mesec dana pokušavamo da nađemo stan. Za jednosobne stanove teško da se može naći po ceni ispod 200 evra. Primera radi, jednosoban stan kod Medicinske škole, koji smo gledali, traže 200 evra, dok su režije oko 12.000 dinara. To mi teško možemo da plaćamo, nas je dvoje a živimo od jedne plate, za sada“, kaže mladi par koji je u potražnji stana.

To je 300 evra, malo je nerealno. Pogledali smo stan na trećem spratu, nenamešten, 200 evra. Imali smo i situaciju da pogledamo stan u Halinom naselju, jeftiniji, 140 evra, dvosoban, namešten na četvrtom spratu. Iznenadili smo se zbog manje cenne ali kad smo ga pogledali shvatili smo zašto je cena manja.  Nameštaj neupotrebljiv i stan pun vlage, na zidovima se vidi vlaga. Nisam mislio da je toliko teško naći stan u Sremskoj Mitrovici, pogotovo po normalnoj ceni, koju mladi ljudi mogu da plate, dodao je naš sagovornik.

Ukoliko cene, ali u potražnju stanova za izdavanje, uporedimo sa onima u rumskim oglasima, vidimo da ni u Rumi nije sitacija bolja. Stanovi u Rumi su takođe poskupeli.  

Naš sagovornik kaže da je nakon traženja pogodnog prostora za stanovanje u Sremskoj Mitrovici, probao da potraži stan i u Rumi.

„Pomislio sam, s obzirom da je Ruma manji grad, da su tamo stanovi jeftiniji. Ja sam frizer, pa mi ne bi bio problem da putujem, međutim, iznenadila me činjenica da su stanovi koje sam pogledao uu ovom gradu čak i skuplji nego u Sremskoj Mitrovici“

Oni malobrojni kojima novac nije od ključnog značaju pri odabiru stana, često se susreću sa nemogućnosti da pronađu mesto za stanovanje. Naime, stanovi u Sremskooj Mitrovici, doslovce, izdaju se za svega nekoliko minuta od oglašavanja.

Nekoliko stanova koje smo pogledali na  oglasima i koji su nam, za početak, odgovarali po fotografijama koje su postavljene i mestuu gde se nalaze, međutim za ove stanove odgovor je uvek isti – Izdato. Juče sam išao da pogledam stan, ali dobio sam sličan odgovor -Stan je upravo izdat. Tačnije, dolazi jedna gospođa, ona je rekla da joj je bas hitno i da ga uzima 99 procenata (iako nije ni pogledala stan), dodaje naš sagovornik.

Ne ostaje nam ništa drugo nego da se nadamo da uskoro,  podstanarski život neće biti moćna mora mnogih Mitrovčana.

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Dule 29.01.2022. - 4:53 am

E pa deco, dobrodosli u svet odraslih..

Gagi 11.08.2022. - 1:30 pm

Pogledajte u NS, e to je strašno i žalosno!!!

Komentari su zatvoreni.