Gde se u Sremskoj Mitrovici jedu ukusne krempite

Od strane Ozon
0 komentar

OZON Media | Sremska Mitrovica Vesti

Kad kažemo „kao iz poslastičarnice“ za neki kolač to je kompliment, a za neki bi dobra domaćica rekla da je to skoro uvreda… Krempite se uvek pamte kao „mamina krempita“, dve hrskave kore od lisnatog testa među kojima se nalazi ukusni, žuti fil, odgore posuto prah šećerom, nekada se u kućnoj varijanti jede i kašikom i uvek je najbolja baš ta, bakina, mamina… Krempita.

Istorijski podaci ukazuju na to da potiče iz mešavine dve kuhinje, austrijske i mađarske, ali im je veoma sličan francuski kolač mille-feuille, koji se pravi sa tri reda kora.

 Ovo je jedan od omiljenijih kolača na našim prostorima. Gotovo da nema poslastičarnice u našem gradu koji u ponudi nema baš ovu prelepu kremastu poslasticu, koju vole i deca i odrasli. I restorani je često uvrste u ponudu slatkih poslastica a neki kažu da su probali i bolju u restoranu nego spremljenu u svojoj kuhinji.

Evo gde se, prema našem iskustvu, može naručiti odlična krempita u Sremskoj Mitrovici:

„SOJENICA“

Jedan od restorana sa pogledom na reku Savu, posetiocima nudi predivan ambijent i odličnu hranu.

Njihova krempita je nadaleko poznata, mnogi sugrađani, smatraju da je „prste da poližeš“, jer se se topi u ustima, i najsličnija je onoj originalnog.

„Restoran DIANA“

U prestižnom restoranu „Diana“ služe se, kako kažu stalni gosti, fantastične krempite, čiji krem podseća na francuski kolač mille-feuille – ovako i piše u cenovniku. Uz ovu krempitu ide i voće, što dodatno osvežava i ulepša konzumaciju, a gosti je opisuju i da „nešto slatko krcka pod zubima“. Dodatna prednost je što je porcija baš velika, pa će i najveći sladokusci utoliti svoju želju.

„DOLCE CASA“

Poslastičarnica „Dolce Casa“ se nalazi u pešaččkoj zoni, i već godinama priprema ukusne kolače i torte, koje uveličavaju slavlja Mitrovčana. Njihova krempita je fantastična. Gornja kora je narendana, što olakšava konzumaciju, a može se poneti i kući u zanimljivim kutijama.

„SLATKO SRCE“

Mala, ali dobro posećena poslastičarnica u ulici Kralja Petra I, obiluje dobrim kolačima po vrlo povoljnim cenama, pa se neretko bira po nekoliko vrsta kolača ili torti. Ukusom i kvalitetom kupci su veoma zadovoljni i zato često preporučuju baš ovo mesto u gradu za kupiti krempitu za celu porodicu.

 „XL“ , „Sport“ tu je i “Stelina” je omiljena mnogim Mitrovčanima i još nekoliko restorana i poslastičarnica, takođe nude tradicionalno dobru krempitu, pa su i ovi lokali često izbor onih koji vole da uživaju u ovim slatkišima.

Nismo uspeli da probamo sve krempite, ostavljamo i vama prostora da pohvalite vašu omiljenu krempitu.

Pišite nam na nšoj Facebook stranici.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik