Fudbalski savez Srbije i Vojvodine dodelio opremu klubovima

Od strane Ozon
0 komentar

50 fudbalskih klubova sa teritorije Novog Sada i Srema dobili su sportsku opremu. U paketima su se našli dresovi i lopte. Među klubovima koji su dobili opremu, četiri je sa teriotorije Sremske Mitrovice. 

Danas su teren “Bane Ivanović” u Sremskoj Mitrovici posetili najveći organi Fudbalskog saveza Srbije i Vojvodine sa ciljem dodele sportske opreme klubovima sa teritorije Srema i Novog Sada.

Podeljeno je oko 50 paketa sportske opreme, a na području Grada sportsku opremu dobile su ekipe Manđelosa, Ležimira, Laćarka i Bešenova.

Zajedno sa čelnicima FSS, ovu predaju ispratio je i ministar poljoprivrede i potpredsednik Vlade Republike Srbije Branislav Nedimović.

Nenad Bjeković, zamenik predsednika FSS u svojoj izjavi za medije rekao je zna šta manjim, amaterskim klubovima znače ovakve donacije jer je i sam bio u takvim situacijama.

“Kao što sam rekao, ovo podnevlje je dalo mnogo fudbalera i reprezentativaca, nadam se da će se tako i nastaviti i da ćemo nastaviti da se družimo.” kratko je rekao Bjeković.

“Želeo bih da se zahvalim FSS na ovoj vrednoj donaciji, od tih klubova sve kreće i počinje, od njih zavisi kvalitet srpskog fudbala. Kod nas su ponikli mnogi fudbaleri, koji su završili u velikim srpskim i evropskim klubovima. Svi kreću iz malih i nižerazrednih klubova, ulaganje u njih je od krucijalnog značaja, nalaže nam se konstantno ulaganje u unapređenje rada, treba raditi na kvantitetu, iz kvantiteta izraziće se i kvalitet. Mitrovica je poznata  kao grad koji ulaže u sport, obnovili smo nekoliko sportskih terena, jedan od njih je onaj u naselju ”25.maj“. Jedan od planiranih projekata je izgradnja gradskog stadiona. Zahvalio bih se na donaciji i nadam se saradnji i u budućem periodu.” rekao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

Dragoljub Laketić, predsednik kluba iz Bešenova rekao je da se svi mali klubovi teško finansiraju ali da je ova oprema dobra i kvalitetna. “Ova donacija je malim klubovima mnogo značajna zbog toga što mi finansijski slabo stojimo, teško se finansiramo. Oprema je kvalitetna, tako da će nam veoma značiti, zahvaljujem se fudbalskim savezima Srbije i Vojvodine i Gradu Sremska Mitrovica koji je sve lepo organizovao. Ovo je zaista jedan lep poklon i hvala svima koji su učestvovali u tome.”

Laketić je zahvalio svima koji su učestvovali u ovoj akciji i nada se da će se ovakav trend i nastaviti.

Ovom događaju su pristustovali i načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo i predsednik fudbalskog saveza Sremske Mitrovice Ratko Grabić.

Oprema je podeljena sportskim klubovima najnižeg ranga. Ova oprema je bila neophodna sportskim klubovima jer je u njima najviše dece koja prave prve sportske korake.

Možda Vam se svidi i