FOTO Voda napunila i podrume. Komunalne službe i Vatrogasci na terenu

Od strane Ozon
1 komentar

Nekoliko sati posle oluje koja je napravila velike probleme u Sremskoj Mitrovici komunalne službe još rade na otklanjanju štete.

U naselju Matije Huđi trenutno i Vatrlogasna služba pomaže komunalnim preduzećima na izvlačenju vode iz podruma nekoliko zgrada u ovom nasalju.

Jak pljusak sa olujnim vetrom izazvao je tokom noći probleme na brojnim mitrovačkim ulicama koje su bile poplavljene, jer kanalizacija nije mogla da prihvati veliku količinu vode.

Količina padavina bila je prevelika za sistem kanalizacije i tek tokom jutra se voda povukla sa većine ulica.

Dežurne ekipe JKP „Vodovoda“, Hidrosrema, Komunalne milicije i ostalih službi su na terenu od jutros, sanira se deo po deo grada, na najkritičnijim mestima problemi su rešeni. 
Velika količina padavina, kiša koja pada konstantno i lišće koje je zapušilo odvode zadaju glavobolju dežurnim službama koje su učinile krajnje napore da se stanje što pre vrati u normalu. Kanalizacioni otvori su otpušeni, kanali pročišćeni, situacija se polako stabilizuje, rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović, tokom obilaska kritičnih delova grada.

“Voda je prodrla u podrume na više lokacija, vatrogasna brigada izvlači vodu po prijavama. Manje štete ima na gradskoj plaži, što će u narednim danima biti sanirano i ponovo spremno za ostatak kupališne sezone”.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Igopl 21.08.2022. - 2:11 pm

A kada ce dezurne sluzbe da zadju po ulicama i oderu kaznama sve one koji sprovode oluke u kanalizaciju. To vam je problem broj 1 zasto kanalizacija ne moze da primi vodu

Komentari su zatvoreni.