Fontanu na KPD preko projekta kreirali đaci „TŠC“ škole

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U okviru realizacije nastavnog plana i programa, Prehrambeno šumarska i hemijska škola je ostvarila saradnju sa Kazneno popravnim zavodom da svoju praksu i nastavne zadatke vezane za ozelenjavanje obave na hipodromu.

Đaci „TŠC“ škole su opremili i odradili restauraciju fontane na hipodromu kao i njeno ozelenjavanje sadnicama koje sade u školskim plastenicima.

Razredi „Šumarski tehničar“ i „Poljoprivredni tehničar“ su radili na ovom projektu ozelenjavanja u dve grupe zbog aktuelne situacije sa pandemijom virusa COVID-19.

„U okviru škole postoji staklenik i rasadnik koji omogućava lakše realizovanje prakse i omogućava učenicima da što bolje sagledaju ono što je neophodno za njihovu nastavu. Iz dva odeljenja po jedna grupa je učestvovala u realizaciji projekta, ukupno 30 đaka, 15 učenika iz jedne grupe i 15 iz druge, jer su neki od njih bili u školi a neki na online nastavi.“ rekla je direktorica škole Kovačević Biljana.

Profesor Jelena Milenković rekla je da su sađene sadnice četinara, deca su se lepo snašla u tako lepom ambijentu i bilo im je drago da rade jedan tako kreativan posao.

„Deci je data sloboda da sami odlučuju i dogovaraju se kako žele da fontana izgleda i vrlo lepo su to realizovali i ponosni su na to jer su radili na nečemu što će ostati jedan duži period. Na terenu smo sa decom bili tri dana početkom juna.“ dodala je Milenković.

Možda Vam se svidi i