Dva modela nadoknade produženog školskog raspusta

Od strane Ozon
1 komentar

Đaci će ipak dobiti „Sretenjski raspust“, ali i časove koje će morati da nadoknade. Osim ovog raspusta, ostala su da se nadoknade i tri dana od produženog jesenjeg raspusta u prvom polugodištu.

Časovi zbog produženog jesenjeg raspusta u prvom polugodištu i produženog februarskog raspusta biće nadoknađeni na dva načina:

– Produžetkom školske godine za tri dana

– Ostala dva dana nadoknadiće se ili radnim subotama ili dodatnim časovima tokom radne nedelje.

Zbog trodnevnog produžetka jesenjeg raspusta u prvom polugodištu, kao i zbog ove odluke, škole su u obavezi da do kraja školske godine nadoknade dva radna dana, dok će školska godina biti produžena za tri dana i umesto do 21. juna trajaće do petka, 24. juna 2022. godine, piše na sajtu Ministrarstva prosvete.

Podsetimo, ministar prosvete Branko Ružić doneo je odluku o izmeni Kalendara obrazovno-vaspitnog rada za osnovne i srednje škole na osnovu čega će neradni dani za učenike biti i 17. i 18. februar. Predlog o produžetku raspusta iznet je na sastanku Tima za škole.

– Nakon brojnih konsultacija i nakon sagledavanja celokupne situacije i predviđanja da se pik ovog talasa virusa očekuje sredinom meseca doneo sam odluku o produžetku raspusta. Učenici će spajanjem vikenda, državnog praznika i dodatna dva dana imati ukupno 9 slobodnih dana. Prvi radni dan biće ponedeljak, 21. februar. Škole su kao i ranije, bezbedne zbog primene i poštovanja epidemioloških mera. Prema pokazateljima, rast broja zaraženih učenika i nastavnika ne prati rast broja zaraženih u opštoj populaciji – naveo je Ružić.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

ljubica 05.02.2022. - 1:18 pm

Kako će učenici nadoknaditi časove? Nikako. Prosvetni radnici će svejedno dobiti pune plate. A za znanje niko ne pita?

Komentari su zatvoreni.