Dočekali svojih 5 minuta

Od strane Ozon
0 komentar

Tokom pandemije u Srbiji se na tržištu nekretnina pojavio novi fokus kupaca. Interesovanje građana za vikendicama i kućama na selu je naglo poraslo, što se brzo preslikalo i na natprosečnu tražnju na samom tržištu.

U izveštaju Repubičkog geodetskog zavoda za novembar prošle godine, navodi se da je prometovano 105 vikendica, 20 odsto više nego u istom periodu 2019. Tražnja i dalje raste, trend popularnosti vikendica ne posustaje.

Prema podacima polugodišnjeg izveštaja RGZ, najskuplja vikendica je prodata na Kopaoniku za tačno 600.000 evra. Prema podacima sajta nekretnine.rs, za vikendicu u Krčedinu od 60 kvadrata u blizini Dunava, tada je bilo potrebno izdvojiti 66.000 evra. Trosobna brvnara na Zlatiboru, površine 65 kvadrata, koštala je okruglo 100.000 evra, objavio je Blic.

Najtraženije su bile vikendice na Fruškoj Gori, planinama, obalama reka…

Kada je reč o Fruškoj Gori, vrlo popularne destinacije i danas su Stražilovo, nadomak Sremskih Karlovaca, zatim oblast Iriškog venca, Beočina, Vrdnika… Ništa manje po broju prodatih vikendica ne zaostaje ni dunavska oblast, duž Čortanovaca ili Beške.

Cene su na Fruškoj Gori skočile u poslednjih godinu dana za minimalno 50 odsto, negde i više. Gornje granice skoro da i nema. Noviji objekti se prodaju prosečno po ceni od 100.000 do 150.000 evra. Neka najniža cena je oko 15.000 do 20.000 evra. Takvih je ipak malo u ponudi.

Na primer, vikend kuća, doduše neopremljena, površine 134 kvadrata, u vikend naselju Rastik kod Divoša, sa placem površine 18,4 ari, može da se nađe po ceni od oko 42.000 evra.

Na prodaji se mogu naći i vikendice po ceni od 70.000 evra u Čortanovcima. U Čereviću, komplet opremljena vikendica, prodaje se po ceni od 68.000 evra.

Oko vikendica se u protekle dve godine razvio čitav biznis. U nemalom broju slučajeva izdaju ih na dan, a cene u zavisnosti od lokacije i opremljenosti mogu biti i vrtoglavo visoke.

Dnevni zakup oglašenih vikendica na izdavanje može da vas košta i do 300 evra, koliko vas izađe noć provedena u jednoj na Fruškoj Gori, površine 150 kvadrata.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik