Dobro jutro tmurna Sremska Mitrovice. Nabacite osmeh, čuvajte sreću, ljubav, veru i nadu.

Od strane Ozon
0 komentar

Danas je Badnji dan

Pravoslavni vernici u Srbiji danas obeležavaju Badnji dan tradicionalnim unošenjem i paljenjem badnjaka.

Podela besplatnih badnjaka danas od 10.00 časova

Javno preduzeće Nacionalni park Fruška gora u saradnji sa opštinom Sremska Mitrvica deliće građanima badnjake besplatno, kako bi tradicija i običaji bili poštovani uz istovremeno očuvanje ekosistema i prirodnih vrednosti najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji i jedinog na teritoriji Vojvodine.

Podela će se vršiti na Trgu Ćire Milekića u centru grada, danas 6. januara u 10:00 časova.

Vernici koji Božić proslavljaju po Julijanskom kalendaru proslavljavaće 6. januar Badnji dan. Praznovanje u hramu Svetih sirmijskih mučenika, u naselju Mala Bosna u Sremskoj Mitrovici počinje Svetom liturgijom, a od 17 sati biće upriličeno tradicionalno nalaganje badnjaka.

Večarnja služba u hramu Sv. arhiđakona Stefana

Sveštenstvo hrama Sv. arhiđakona Stefana u Sremskoj Mitrovici danas, 6. januara služi svetu liturgiju.

Od juče, na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, registrovane su dve saobraćajne nezgode, u kojima su tri osobe povređene.

U sremskomitrovačkoj bolnici leže  33 pacijenta, 7 diše uz pomoć respiratora. I pored mnoštva informacija koje nam stižu sa svim strana, mi i dalje ne znamo koliko naših sugrađana je izgubilo bitku sa koronom. U Vojvodini u ovom trenutku ima 4.366 aktivnih slučajeva zaraze kovidom, podaci su Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Danas se još uvek radi, ali skraćeno

Tokom predstojećih božićnih praznika nekoliko sektora Javnog komunalnog preduzeća “Komunalije” iz Sremske Mitrovice neće raditi. Sektori koji neće raditi u petak, 07. januara: Sektor Gradska pijaca, Sektor Parking servis, Sektor Administarcija, Sektor Gradsko zelenilo, Sektor Zoohigijena, Sektor Gradska čistoća. Sektor Pogrebne Usluge – dežurstvo tokom praznika., Sektor Higijena grada – radi tokom praznika smanjenim intenzitetom.

PARKING se ne naplaćuje SUTRA, 7. Januara.

U vreme predstojećih božićnih praznika Opšta medicina Doma zdravlja Sremska Mitrovica radiće po sledećem rasporedu: – Treća zdravstvena stanica (Dispanzer na Savi) 07.01.2022. godine od 07,00-20,00 časova – COVID ambulanta pri Opštoj bolnici Sremska Mitrovica 07.01.2022. godine od 07,00-22,00 časa

U vreme praznika zdravstvenu zaštitu dece i omladine pružaće:– Služba za zdravstvenu zaštitu školske dece i omladine – Školski dispanzer Doma zdravlja Sremska Mitrovica 07.01.2022. godine od 07,00-20,00 časova – Služba za zaštitu predškolske dece (Dečiji dispanzer) 07.01.2022. godine od 07,00-20,00 časovaKAO KOVID AMBULANTA

Stomatološka zdravstvena zaštita u vreme praznika pružaće se: 07.01.2022. godine od 07,00-14,00 časova

Služba Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Sremska Mitrovica pruža zdravstvene usluge 24 časa dnevno.

Pošta Srbije U poštama je počelo prijavljivanje za vaučere za ovogodišnji odmor u Srbiji. Prijavljivanje je moguće na šalterima svih pošta u Srbiji. Pored evidentiranja prijava Pošta Srbije obezbeđuje i dostavu vaučera na kućne adrese korisnika u vidu vrednosnih pisama.

Radno vreme prodavnica i tržnih centara za novogodišnje i božićne praznike – Ozon Media

Ukoliko ste u potrazi za poslom, možda ga nađete baš među oglasima na našem portalu.

Ne dajte nikom da vam pokvari ovaj dan.

Možda Vam se svidi i