DOBRO JUTRO Sremska Mitrovice u najhladnijem jutru ove zime

Od strane Ozon
0 komentar

U Srbiji je osvanulo najhladnije jutro od početka zime, u šest sati temperature su se, prema RHMZ, kretale od -12 na Kopaoniku do -3 stepena u Valjevu i Zaječaru, dok je u Beogradu za stepen hladnije.

U Sremskoj Mitrovici jutro veoma hladno sa umerenim do jakim mrazem. Tokom dana malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima i hladno. Vetar slab, zapadni. Najniža temperatura od -10 do -6, a najviša od -3 do 0 stepeni (ledeni dan). Krajem dana i tokom noći oblačno i suvo.

Pobolјšanje biometeorološke situacije pogodovaće hronično obolelim i osetlјivim osobama. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi su mogući kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju RHMZ preporučuje pojačanu koncentraciju.

Nacionalna služba za zapošljavanje će danas, 13. januara 2022. godine, isplatiti posebnu novčanu naknadu za mesec decembar 2021. godine, uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka.

Danas, 13. januara, biće održana svečana akademija Srpske pravoslavne crkve. U organizaciji Srpske pravoslavne crkve Sremska Mitrovica uz tehničku podršku Pozorišta „Dobrica Milutinović“.

Za subotu spremite vaše dečake i devojčice, za još jednu predstavu za decu: 15. januar 2022., 12:00 časova. Pozorište „Dobrica Milutinović“. Teatar „Gartel“ Sremska Mitrovica uz tehničku podršku Pozorišta „Dobrica Milutinović“

Da vas potsetimo i na stand up Srđana Dinčića „U procesu“, kako bi na vreme rezervisali kartu
Velika scena Pozorišta „Dobrica Milutinović“
Petak 28. januar 2022. godine u 20 sati
Subota 29. januar 2022. godine u 20 sati

Ulaz: 600 dinara

Informacije i rezervacije na 615-115. Biletarnica (na spratu) je otvorena svakog radnog dana od 8 do 14 sati i jedan sat pre svakog programa (hol Pozorišta)

ISKLJUČENJE STRUJE NAJAVLJENO ZA SUTRA

Dana 14.01.2022. na teritoriji Opštine Sremska Mitrovica se zbog PLANIRANIH radova u el.mreži isključuju KDS u: LAĆARAK od 09.00-09.45 časova ul. Fruškogorska od br. 1-61 i 2-60; LAĆARAK od 13.00-13.45 časova ul. Vašarska prvi deo od br. 1-7 i 2-34 i b.b.
ul. 1. novembra br. 129

Ko 13. januara puni 16 godina dobija sto evra, ko puni 30 – ne dobija

Najmlađi građani koji imaju pravo na pomoć od 100 evra su oni koji 13. januara 2022. pune 16 godina. Najstariji građani koji imaju pravo na ovih 100 evra od države su oni koji 14. januara pune 30 godina života. Ovo je određeno novim zakonom koji reguliše isplatu državne pomoći mladima od 16 do navršenih 29 godina života i koji na snagu stupa u četvrtak, 13. januara. Uslov za prijavu za sto evra za sve mlade je – posedovanje lične karte. Primalac novčane pomoći je fizičko lice od navršenih 16 do navršenih 29 godina života, na dan stupanja na snagu ovog zakona – stoji u zakonu koji je upravo (12. januara) objavljen u Službenom glasniku Republike Srbije. Zakon, kako se ističe, na snagu stupa narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

To, praktično, znači da oni koji 13. januara ove godine navršavaju 30 godina života neće moći da se prijave za 100 evra pomoći od države. Oni, pak, kojima je 30. rođendan samo dan kasnije – 14. januara, imaju pravo na ovaj iznos, pošto na dan stupanja zakona na snagu imaju – navršenih 29.

Pravo na sto evra nemaju ni oni koji na dan 13. januara imaju manje od 16 godina. Uslov za sve mlade koji žele da se prijave za ovu pomoć je da poseduju važeću ličnu kartu i da su državljani Republike Srbije.

Prema najavi, prijava će biti isključivo onlajn, preko portala Uprave za trezor i počinje u subotu, 15. januara. Traje dve nedelje, zaključno sa 30. januarom. Ko nema otvoren tekući račun u banci treba da, prilikom prijave, izabere banku u kojoj će mu država otvoriti namenski račun. Za pomoć od 100 evra ne treba da se prijavljuju mladi od 16 do 29 koji su primaoci novčane socijalne pomoći, kao i oni koji su na izdržavanju zatvorskih kazni. Za njih je prijava – automatska.

Ako primalac novčane socijalne pomoći nema tekući račun za uplatu novčane socijalne pomoći u smislu zakona kojim se uređuje socijalna zaštita, Ministarstvo finansija će ovom licu otvoriti poseban namenski račun za uplatu novčane pomoći kod banke Poštanska štedionica – precizira se u zakonu.

Ukoliko ste u potrazi za poslom, možda ga nađete baš među oglasima na našem portalu.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar