Dobro jutro Mitrovice. Šta radni ponedeljak donosi Sremskoj Mitrovici?

Od strane Ozon
0 komentar

Ponedeljak. Danas vas možda neko upita jeste li glasali u nedelju.

I biće to nastavak referenduma, pa ćete odgovoriti sa „da“ ili „ne“… ili pak „šta ti je, bio lep dan“. 

U svakom slučaju, ne brinite. Biće prilike da opet prošetate do glasačkih mesta i kažete šta mislite, koliko već u aprilu.

Ponedeljak u Sremskoj Mitrovici počeće sa temperaturom u minusu, ali će završiti u plusu.  Minimalna dnevna temperatura biće -2 stepena, a maksimalna šest stepeni iznad nule. Bioprognoza: relativno nepovolјna biometeorološka situacija može uticati na respiratorne i srčane bolesnike. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolјe i razdražlјivosti. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

Prema poslednjim podacima, u Kovid centru Opšte bolnice Sremska Mitrovica zaključno sa 16. januarom nalazi se 46 pacijenata, od toga broja 28 lica je pozitivno na virus kovid 19. Ukupno osam osoba je na respiratoru, dvoje je na kiseoniku.

Do danas je trajala prijava za plivanje za Časni krst a 19. januara u Sremskoj Mitrovici, proslavićemo Bogojavljenje, jedan od najstariji i najveći hrišćanskog praznika. U Hramu Sv. Arhiđakona i prvomučenika Stefana – Male crkve, biće održana Sveta Liturgija u 9,00 časova, zatim oko 11,00 časova u Hrama osveštenje vode, a ispred hrama prigodni program i nakon toga blagosiljanje plivača koji će kroz špalir školske dece u svečano obučenim stiharima, predstavnika vojske, policije i okupljenog naroda, sa litijama sići do reke i oko 12 časova zaplivati do Кrsta. Po završetku plivanja biće proglašen pobednik u plivanju za Časni Кrst i biće  dodeljena priznanja, kao i svim ostalim učesnicima-plivačima i dobrotvorima.

Danas, u 18 časova, u galeriji „Lazar Vozarević“ održaće se obeležavanje Nacionalnog praznika Rusina, gde će se predstaviti pevačka grupa „Rusinski zraci“.

Ako vas zanima, Đoković se danas vraća u Srbiju. On je trenutno na putu ka Beogradu i trebalo bi da sleti u Srbiju oko 12:10 časova po našem vremenu.

Želimo vam veselu i bezbrižnu novu sedmicu i dobar ponedeljak.

Možda Vam se svidi i