Dobro jutro Mitrovčani. Šta donosi prvi novembarski dan?

Od strane Ozon
0 komentar

Prvi novembarski dan osvanio je hladan ali i danas tokom dana toplo, temperatura do 25 stepeni. Meteorološke prilike će biti relativno povoljne za hronične bolesnike, ali se oprez ipak savetuje osobama sa srčanim problemima i astmatičarima.  Moguće meteoropatske reakcije su promenljivo raspoloženje i glavobolja. 

Novembar u Sremskoj Mitrovici je važan jer se u ovom mesecu obeležavaju mnogi datumi koji su u Sremskoj Mitrovici menjali istoriju. Danas se položu venci Oslobodiocima grada na spomenik kod Železničke stanice, na Starom pravoslavnom groblju, delegacija Grada položiće vence na Spomen-kosturnicu srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratum i na grobnicu Oslobodilaca 1944. godine.

 U proteklih nedelju dana, u porodilištu mitrovačke Opšte bolnice, rođeno je 24 bebe. Od toga 7 dečaka i 17 devojčica. Porođaji su protekli bez komplikacija, a majke i novorođenčad napustile su porodilište u stabilnom zdravstvenom stanju.

Prema poslednjim podacima, u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica zaključno sa 1. novembrom nalazi se dva pacijenata pozitivna na virus kovid 19.

Raspored pražnjenja plavih kanti u novembru možete pogledati OVDE

Od danas treba stavljati zimske gume na automobile.

Veliki broj njih je “prevarilo” lepo vreme, pa nisu na vreme razmišljali i pripremili se, pojedini su napravili računicu po kojoj se dugoročnije isplati kupiti nove i zimske i letnje gume, a oni koji poseduju dva auta, mahom odlučuju da samo jedan opreme, dok se neki žale na puteve i službe za njihovo održavanje, malo je onih koji će spremno dočekati sneg (ako gaa bude u ovoj godini) i niske temperature.

Iz vulkanizerskih radnji kažu da se prodaja guma u ovom peridu standardno za nijansu poveća, ali u odnosu na prošle godine to povećanje je sada znatno manje.

Stigla su i nova poskupljenja, šećer, grejanje

Danas možete prošetati po besplatne karte. Grad i Pozorište poklanjaju ulaznice za monodramu “Na Drini ćuprija” i predstavu “Pošteni provalnik”

Ovog prvog novembarskog dana, ima više dešavanja u gradu. U 12:00 časova – Izložba plakata iz velikog otadžbinskog rata, Državnog centralnog muzeja savremene istorije Rusije Mesto: Carska palata Organizator: Istorijski arhiv “Srem”. Takođe u 12:00 časova počinje još jedna zanimljiva izložba – Izložba maketa aviona “Od poraza do pobede” Mesto: Carska palata Organizator: Istorijski arhiv “Srem” . A večeras od 18:00 časova počinje promocija knjige “Pod žutom trakom” Mesto: Galerija “Lazar Vozarević” Organizator: Istorijski arhiv “Srem” .

Ako ste i danas u potrazi za poslom, kliknite OVDE.

Vozite pažljivo i ne dajte nikom da vam pokvari ovaj dan.

Možda Vam se svidi i