Dobro jutro, Mitrovčani, pazite se u saobraćaju!

Od strane Ozon
0 komentar

Danas se očekuje poslednji talas pojačanog saobraćaja, na završetku uskršnjih i prvomajskih praznika.

Prema informacijama Auto-moto saveza Srbije (AMSS) i Puteva Srbije, danas se očekuje poslednji talas pojačanog saobraćaja, na završetku uskršnjih i prvomajskih praznika.

U drugom delu dana, pojačani saobraćaj može doneti uobičajene gužve i usporenu vožnju prvenstveno na autoputevima i magistralnim putevima a potom i na prilazima gradova i većih naseljenih mesta, navodi AMSS.

Intenziviran je rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze, najavljeno je iz Puteva Srbije.

Povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima.

Duž auto-puteva, na portalima sa izmenljivom saobraćajnom signalizacijom biće istaknuta obaveštenja o zadržavanjima na naplatnim stanicama i stanju na autoputu, dodaju iz Puteva Srbije.

Inače, i juče su bile velike gužve na putevima. Tokom popodnevnih sati na graničnom prelazu Kotroman sa Bosnom i Hercegovinom ponovo su formirane dugačke kolone vozila, a pojedini vozači čekali su i do 45 minuta kako bi nastavili svoj put.

Od petka posle podne do ponedeljka ujutru, u sedam teških saobraćajnih udesa u Srbiji poginulo je šest osoba, a povređeno više od dvadeset. Glavni uzrok je brzina, ali i nedovoljno rastojanje i često gledanje u mobilni telefon. Većina poginulih nije koristila sigurnosni pojas.

I pored pojačane kontrole saobraćajne policije koja je najavljena u toku praznika, hronike se ređaju jedna za drugom.

Juče u blizini Kovina poginuo 19-godišnji mladić koji je vozio kvad, a u toku noći žena koja je na putu Bečej–Bačko Petrovo Selo, šetala sredinom puta.

U naredna četiri dana kod petlje Beška zatvorena preticajna traka ka Beogradu.

U naredna četiri dana kod petlje Beška zatvorena preticajna traka ka Beogradu – Ozon Media

Od danas prestaju da važe sve mere kontrole i ograničenja za ulazak lica u Republiku Srbiju, u vezi sa zaraznom bolešću Kovid-19. Iz Vlade upozoravaju da ovo ne znači da je pandemija korona virusa završena i da građani ne treba da vode računa o svom zdravlju.

Servisne informacije

Predviđenih isključenja za danas nema, za sutra je najavljeno isključenje struje u mestu Šišatovac.

U sredu Šišatovac bez struje – Ozon Media

Vreme danas biće slično jučerašenjem, a biometeorološke prilike nisu baš najbolje pa se savetuje oprez hronično obolelim osobama i meteoropatama

U Sremskoj Mitrovici možete u bioskop.

Na Velikoj sceni sremskomitrovačkog Pozorišta “Dobrica Milutinović” u sredu i četvrtak, 5. maja biće održane projekcije filmova za decu i odrasle.

Za ljubitelje filmova: Pripremite se za maj mesec! Projekcije filmova za decu i odrasle – Ozon Media

U četvrtak počinju isplate penzija. Penzije će prvo primiti korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti.

Isplata penzija počinje u četvrtak i traje do 10. maja – Ozon Media

Možda Vam se svidi i