Do kraja godine još 60 radnih mesta u dve fabrike zone „Jezero“ u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

U industrijskoj zoni “Jezero” grada Sremska Mitrovica, u toku je izgradnja pogona dve nove fabrike.

„Belt“, sa sedištem u Kraljevu, je preduzeće koje se bavi trgovinom betonskim gvožđem i trgovinom proizvoda od betonskog gvožđa, a u Sremskoj Mitrovici otvaraju pogon za proizvodnju armaturne mreže. Plan je da se svi radovi završe, objekat opremi i proizvodnja u novom pogonu krene do kraja godine.

Firma „Alex E&C“ pored filtracije vode, izrade aqua parkova, bazena i spa centara bavi se i izradom bazenske tehnike. Ova fabrika na Jaračkom putu će proizvoditi filtere za pročišćavanje vode u velikim vodovodnim i bazenskim sistemima. Odlučili su da prošire svoju proizvodnju i plasman na druga tržišta , uz saradnju sa kompanijom iz Švajcarske koja se bavi istom delatnošću. Odabrali su Sremsku Mitrovicu kao pogodnu za ulaganje i podršku za realizaciju svoje investicija.

Firma „Belt“ planira da u prvoj fazi zaposli oko 30 radnika, dok će „Alex E&C“ u prvoj fazi zaposliti oko 30, a u narednoj preko 50 novih radnika.

Obe kompanije kupile su na licitaciji zemljište u radnoj zoni „Jezero“. Grad je komunalno opremio lokacije a najveći benefit grad će imati od novih radnih mesta. Radna zona „Jezero“ predviđena je da privuče još više investitora.

Možda Vam se svidi i