Devojčica u Rumi teško povređena od strujnog udara kada se popela na vagon

Od strane Ozon
0 komentar

Jedna devojčica zadobila je danas posle podne teške povrede od strujnog udara u železničkoj stanici Ruma, saopšteno je iz Infrastruktura Železnice Srbije.

Do nesreće je došlo na sedmom koloseku stanice kada se devojčica popela na vagon, a na mesto nesreće u najkraćem roku izašle su hitna pomoć i policija.

Prema do sada prikupljenim informacijama, dve devojčice starosti oko 13 godina prelazile su prugu na nedozvoljenom mestu, preko koloseka na stanici Ruma.  Jedna od njih se popela na vagon i tada je povređena. U teškom stanju prevezena je u bolnicu u Sremskoj Mitrovici.

„Infrastruktura železnice Srbije ponovo apeluje, moli i upozorava da se niko ne penje na železničke vagone, jer na taj način ugrožava svoj život, kao i da se ne kreće po pruzi“, ističe se u saopštenju. Navodi se da je „neophodno da se u potpunosti poštuju upozorenja na opasnost od visokog napona, koja su jasno istaknuta u svim železničkim stanicama jer je to jedini način da se ovakve nesreće i tragedije izbegnu“. 

Treba podsetiti da kroz kablove kontaktne mereže iznad pruge prolazi struja od 25 hiljada volti i penjanjem na železničke vagone ulazi se u strujno kolo koje može biti udaljeno i do nekoliko metara od kontaktne mreže. To dovodi do strujnog udara, koji se gotovo po pravilu završava tragično ili sa izuzetno teškim povredama i velikom opekotinama, upozorava se u saopštenju. Od posledica strujnog udara nakon penjanja na vagone prosečno godišnje strada pet do šest mladih osoba.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik