Devojčica iz Rume u teškom opštem stanju, ali trenuto stabilna

Od strane Ozon
0 komentar

Devojčica S. A. (13), koja je teško povređena na železničkoj stanici u Rumi od strujnog udara, još je u teškom opštem stanju, ali je trenuto stabilna.

Zbog teških povreda, ona je smeštena u jedinicu intenzivne nege Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, gde se sprovodi terapija.

– Pacijentkinja je stabilnog stanja – kaže dr Andrea Đuretić, portparol Instituta, dodajući da je devojčica priključena na respirator i da su opekotine zahvatile 35 procenata kože.

Maloletna S. A. je povređena u ponedeljak u popodnevnim satima na železničkoj stanici u Rumi, gde je, kako saznajemo, došla sa drugaricom. Devojčica je, kako se pretpostavlja, najverovatnije htela da napravi selfi ili neku fotografiju na vagonu, i tada je upala u strujno kolo.

Do nesreće je, kako su saopštile „Infrastrukture železnica Srbije“, došlo na sedmom koloseku stanice, kada se devojčica popela na vagon. Na mesto nesreće u najkraćem roku izašle su Hitna pomoć i policija.

Teško povređenoj maloletnici lekarska pomoć je najpre ukazana u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, a onda je prebačena u dečju bolnicu u Novom sadu.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar