Devojčica iz Rume u teškom opštem stanju, ali trenuto stabilna

Od strane Ozon
0 komentar

Devojčica S. A. (13), koja je teško povređena na železničkoj stanici u Rumi od strujnog udara, još je u teškom opštem stanju, ali je trenuto stabilna.

Zbog teških povreda, ona je smeštena u jedinicu intenzivne nege Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, gde se sprovodi terapija.

– Pacijentkinja je stabilnog stanja – kaže dr Andrea Đuretić, portparol Instituta, dodajući da je devojčica priključena na respirator i da su opekotine zahvatile 35 procenata kože.

Maloletna S. A. je povređena u ponedeljak u popodnevnim satima na železničkoj stanici u Rumi, gde je, kako saznajemo, došla sa drugaricom. Devojčica je, kako se pretpostavlja, najverovatnije htela da napravi selfi ili neku fotografiju na vagonu, i tada je upala u strujno kolo.

Do nesreće je, kako su saopštile „Infrastrukture železnica Srbije“, došlo na sedmom koloseku stanice, kada se devojčica popela na vagon. Na mesto nesreće u najkraćem roku izašle su Hitna pomoć i policija.

Teško povređenoj maloletnici lekarska pomoć je najpre ukazana u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, a onda je prebačena u dečju bolnicu u Novom sadu.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik