Deda Rade iz Šašinaca i novi poklenjeni bicikl daje u humanitarne svrhe

Od strane Ozon
0 komentar

Posle Banja Luke deda Rade danas i kod gradonačelnice Sremske Mitrovice. Kako je bicikl na licitaciji prodat u humanitarne svrhe, posle poduhvata od 270 kilometara vožnje Radeta Ivanovića iz Šašinaca, za njega je danas stigao novi, od Grada Sremska Mitrovica.

Devedesetogodišnji Radoslav Ivanović iz Šašinaca nakon biciklističkog poduhvata i puta do Banja Luke, postao je humanitarac, upoznao i gradonačelnika Banja Luke, a danas je ugošćen u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici. Razgovarao je sa gradonačelnicom i njenim saradnicima.

Radoslav je prešao 270 kilometara od Šašinaca do Banja luke. U Banja Luci je njegov bicikl prodat a novac od prodaje otišao je za pomoć malom Vukanu. Nije ovo prva dugoprugaška vožnja Radoslava Ivanovića. Već 20 godina vožnja biciklom više je od hobija. Okrećući pedale obišao je celi Srem, a dolaskom u Banjaluku postavio je lični rekord. 

„U Banja Luku sam krenuo četvrtog, stigao sam šestog u podne da čestitam krsnu slavu mom prijatelju zbog koga sam i otišao. Taj dan sam odredio pre godinu dana, nemam neku određenu destinaciju osim da idem ovde po našem Sremu. Otišao bih za Zagreb kada bi se otvorio autoput, kada bi uspostavili odnose sa Hrvatskom, to je trebalo davno da se učini, ako bude mogućnosti ja ću da odem u Zagreb da posetim porodice mojih prijatelja. U Banja Luci dočekan sam izvanredno, dočekao me je sinovac i moj drug, svi su došli da me vide, bilo je mnogo sveta, prenoćio sam u hotelu, spavao sam u raznim hotelima, bio sam u Sankt Petersburgu ali mi je lepše u Banja Luci. Od početka sam hteo da ovo bude humano, da ostavim bicikli tamo ako može nekom da se pomogne. Sreo sam i gradonačelnika, čovek je divan, ljudi ga vole. Sve mi je u životu lako, biciklizam mi nije težak, ne plašim se najtežih fizičkih poslova, cepam drva, nemam problem da radim fizičke poslove i budem fizikalac.“ rekao je Radoslav.

“Ovaj bicikli koji mi je poklonjen i njega ću da dam u humanitarne svrhe, nekom kome je on potrebniji nego meni. Otišao sam u Banja Luku sa ciljem da moj bicikli ode u humanitarne svrhe i pomogne nekom detetu, moje srce je puno kada mogu da pomognem. Zahvaljujem se Gradu Sremska Mitrovica.”

Možda Vam se svidi i