Deca vas pozivaju na humanitarni uskršnji vašar u Šašincima

Od strane Ozon
0 komentar

Širom Sremske Mitrovice uvek možete pronaći način da budete humani, a ako ste raspoloženi za kratko putovanje, možete do Šašinaca gde se u sredu organizuje humanitarni vašar.

Polaznici vrtića u Šašincima zajedno sa vaspitačicama organizuju humanitarni uskršnji vašar, a prikupljen novac doniraju za lečenje Ognjena Vujinovića.

Od kolevke do groba najbolje je đačko doba, a ukoliko se u tom dobu steknu humane navike onda će dalji život i obrazovanje učenika biti uspešniji. To je misija kojom se godinama vodi svaka predškolska i školska ustanova u Sremskoj Mitrovici, pa ovakve humanitarne akcije nisu novo u gradu i na selima. Koliko je važno da se podstaknu mališani da organizuju ovakve akcije u humanitarne svrhe, toliko je važno da se i građani uključe u ovakve akcije. Deca su ponosna na svoj uspeh ako je posetilaca više, a svako humano delo daje dobar osećaj.

Uskršnji humanitarni vašar je prilika da se pomogne Ognjenu Vujanoviću, koji je bio zdravo dete do odlaska na sistematski za prvi razred.

Na tom sistematskom njegov nalaz nije bio dobar. Ponovo se radi nalaz krvi, koji i dalje pokazuje loše rezultate. Ogi se upućuje na pregled u Dečiju bolnicu u Novom Sadu, gde dobija dijagnozu, leukemija. Trenutno se Ognjen nalazi na lečenju u dečijoj klinici gde dobija hemoterapiju.
Šta te sprečava da podržiš akciju? Ništa…

Možda Vam se svidi i