Danas u toku dana nove cene goriva

Od strane Ozon
0 komentar

Danas će benzinske pumpe širom Srbije promeniće svoje cenovnike. U zavisnosti od kretanja cena na svetskim tržištima, zaliha, tražnje, ali geopolitičkih okolnosti, napravljena je i računica, a samim tim i utvrđene su maksimalne cene koje će važiti do narednog petka. Ovo se odnosi na benzin BMB 95 i evrodizel, dok pumpe imaju pravo da cene ostalih derivata formiraju svojevoljno.

Naš sagovonik, jedan od radnika na pumpi u Sremskoj Mitrovici, kaže da gorivo još uvek nije pojeftinilo. „Očekujemo danas u toku dana pad cena. Poljoprivrednici mogu da sipaju dizel po ceni od 179 dinara, inače je dizel trenutno 187. Može se sipati do 60 litara goriva u kanistere, od jutros ih je malo ali u toku dana očekujemo veći broj poljoprivrednika, s obzirom da je uredba počela da važi od danas“.

Cena koja je trenutno na snazi i biće danas do 15 h govori da litar evrodizela košta 187,7 dinara, a benzina BMB 95 premium 176,3 dinara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da naftni derivati neće poskupeti, već da će cena dizela biti niža za 0,42 dinara, a da će cena benzina biti niža za 0,24 dinara.

To praktično znači da će nam danas od 15 časova evrodizel koštati 187,28 dinara, a benzina BMB 95 premium 176,14 dinara. Za poljoprivrednike je cena 179 dinar za litar na NIS-ovim pumpama, i oni će moći da doliju još 60 litara u kanister.

Možda Vam se svidi i