Dan za glamurozne šešire i prelepe haljine na konjičkim trkama

Od strane Ozon
0 komentar

Ponovo je ono doba godine kada počinju galopske trke na hipodromu u Sremskoj Mitrovici. Posetioci koji redovno dolaze na galopske konjičke trke i ove godine će uživati zbog Dana dama. Na ovogodišnjim trkama, osim redovnog programa, ovaj dan će biti u znaku i visoke mode.

Dok ljubitelji trka prate svoje omiljene trkače, ove godine će biti mesta i za kreativna modna rešenja – na glavi.

U okviru manifestacije na hipodromu, organizovana je i modna revija maturskih haljina i fascinatora- mali šik šeširići. Beogradska modna kreatorka Nada Jevtić će pokloniti jednu haljinu a mitrovačka stilistkinja Snežana, fascinator maturantkinjama i tako zaokružiti ovu divnu priču u znak podrške lepote i mladosti.

Dan dama će sigurno postati tradicionalno najposećeniji tokom konjičkih svečanosti.

Nekada su šeširi bili sastavni dio odevnih kombinacija, a svakodnevica je podrazumevala sređivanje od glave do pete. Ovo je putovanje u ženstvenu prošlost i dizajn koji danas veoma retko viđamo. Dame su nekada imale šešire za razne prilike – od šetnje po prirodi do odlaska na konjičke trke.

Danas, tradicija šešira nije nestala. U nekim zemljama su šeširi i odabrana garderoba obavezni kada se odlazi na konjičke trke. Primera radi, jedan od najvažnijih društvenih događaja u Britaniji, su trke konja u selu Ascot. Ali mnogo veći interes od samih trka izazivaju dame koje se u Ascotu pojavljuju noseći najneobičnije šešire.

Možda Vam se svidi i