Dan veselih poligona u PSC “Pinki”

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Gradski Sportski savez, Savez za predškolski sport i Sportska organizacija Aktiv, organizovali su Dan veselih poligona u Poslovno sportskom centru „Pinki”. Manifestacija je održana u okviru Novembarskih dana.

Kako je rekao Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica u poligonima se takmiče deca uzrasta od sedam godina. Oni su već imali priliku da učestvuju u takmičenju ove vrste u martu, a na proleće, tačnije, u aprilu će učestvovati u malim Olimpijskim igrama. Takmičenja su, ocenjuje Crnić, upriličena kao kontinuitet u radu na animaciji dece u sportu, a permanentnim radom sa njima pokušavaju da naprave sistem koji će biti trajna vrednost i nešto što se nastaviti i ubuduće.

Na parketu Poslovno sportskog centra „Pinki” takmičilo se oko 200 dečaka i devojčica sa teritorije Grada Sremska Mitrovica. Učenici prvih razreda mitrovačkim osnovnih škola pokazali su svoju spretnost i svi su bili pobednici.

Angelina Anojčić Vuković predsednica Savez za školski sport Grada Sremska Mitrovica napomenula je da se oni zalažu za to da se što veći broj dece uvede u svet sporta. Poliogoni su sastavljeni iz zadataka sa osnovama kretanja, kao što su preskakanje, skakanje i provlačenje kroz šarene prepreke, kako bi deca uživala baveći se sportom.

Vanja Bracanović učenica prvog razreda Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki” takmičila se na današnjoj manifestaciji. Kako je rekla, bilo joj je lepo dok je sa drugarima trčala, skakala i preskakala prepreke.

Možda Vam se svidi i