Dan porodice u Sremskoj Mitrovici uvod u izgradnju još jednog vrtića

Od strane Ozon
0 komentar

Danas je na u sremskomitrovačkom naselju “Mala Bosna” održan treći “Dan porodice” , za koji  verujemo da je zadovoljio maštu i radoznalost najmlađih, kao i očekivanja roditelja.

Manifestacija Dan porodice održana je u porti Hrama Svetih Sirmijumskih mučenika u naselju Mala Bosna, na inicijativu Grada Sremska Mitrovica. Lokalna vlast najavljuje izgradnju vrtića u tom delu grada.

Vladimir Pavlović predsednik Skupštine grada rekao je da je porodica suštinsko stub našeg društva i najavio izgradnju novog vrtića: „Malobosanci su oduvek znali šta su prave vrednosti i oduvek su te prave vrednosti negovali. Dan porodice je možda i najbolji primer za to, kada pogledate svu ovu decu, radost i osmehe, to je definitivno najlepši ukras ovog grada. Mala Bosna je naselje koje se ubrzano širi, dece ima sve više i zato želim da ovim putem obavestim javnost da je u toku priprema projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju vrtića koji će se nalaziti ovde, gde su trenutno kukuruzi. U prethodnom periodu smo otvorili četiri nova odeljenja vrtića, a izgradnjom ovog vrtića potpuno će u istoriju otići famozne liste čekanja koje su zaista veliki problem u našem gradu. Dan porodice obeležava se sada jer je ovo period kad se završe godišnji odmori, kada se vraćamo u svoja naselja, ispraćamo na neki način poslednje dane leta, poslednje lepe dane, mislim da je to razlog zašto se uvek odlučimo za ovaj period.”

“Dan porodice” je bio sadržajan i atraktivan, program na bini bio je sadržajan i raznovrstan, dok su animatori na platou bili originalni i zabavni. Cilj okupljanja je da se ukaže na važnost porodice kao primarne jedinice organizacije društva.

Branko Jakovljvić predsednik Mesne zajednice „Mala Bosna” kaže da je: „Ovo već treći put kako Udruženje Mostovi na Drini i Mesna zajednica „Mala Bosna” organizuju ovaj zaista lep događaj. Cilj nam je da se podsetimo gde nam je najlepše i gde se najbolje osećamo, a to je svakako u krugu porodice. Akcenat celog događaja je na najmlađima, na deci, zato imamo mnogo sadržaja za decu, prestavu za decu, mnoštvo animatora, likovnu koloniju. Ovoga puta imamo jednu novu dimenziju, to je humanitarni rad, imamo jedan humanitarni ručak gde ćemo prikupljati sredstva za našu sugrađanku Natašu Nedić da joj pomognemo da se izbori sa opakom bolešću.”

U porti kod crkve u Maloj Bosni, u okviru obeležavanja Dana porodice izvedena je predstava „Mala Crvenkapa” Pozorišta „Mali bulevar” iz Beograda.

Možda Vam se svidi i