Da li odmor mora biti apsurdno skup? Insta odmor ili ODMOR?

Od strane Ozon
0 komentar

Ovih dana korisnici društvenih mreža se utrkuju u deljenju papreno skupog smeštaja za letovanje. Budva, 320 evra za noćenje? Obavezne su fotografije na prozoru sa šoljicom kafe i pogled na more. Mnogo je i onih koji žele da korisnici društvenih mreža „prevare“ pa se taguju u bašti hotele, u kome naravno ne provode svoj odmor, ali iz nekog razloga žele da prikažu svoje letovanje „drugačije“. Njihov cilj, naravno, nije reklamiranje tog smeštaja, nego pokazivanje gde su uspeli da letuju, ili da vas uvere da baš tu letuju.

Korisnici mreža se utkruju ko će naći skuplju sobu ili hotelsku uslugu, i objaviti tu ponudu na svom profilu. 

Ako je vaš kriterijum za izbor letovanja luksuz i ukoliko novac nije problem, onda postoji mnogo mesta koja su inače zaista popularna i takvo letovanje prate novinari, ako su poznati u pitanju, a ni oni ne provode samo vreme u uživanju već se reklamiraju na društvenim mrežama. Ajde, to i da zanemarimo, poznate ličnosti, glumci iili pevači koriste svoj odmor i za marketing. Međutim, zašto je potrebnoda radimo marketing na društvenim mrežama ako nismo u ovoj grrupi ljudi? Da bi zadivili komšije ili poslali malo drugačiju sliku o sebi za one koji nas prate? Iako je ovaj trend na momente veoma zabavan, on donekle i skreće pažnju sa lepih destinacija i pristojnih smeštaja čije cene ipak nisu toliko nepristojne.

Dobre fotografije za društvene mreže prave i oni koji znaju šta je uživanje. A ove godine su IN destinacije u Srbiji.

Pronalaženje manje poznatih destinacija, zahvaljujući novim tehnologijama, više nije komplikovan posao za koji vam je potrebna pomoć turističke agencije. Potrebno vam je samo nekoliko klikova da biste saznali gde možete ići, a potom i pronašli smeštaj. A njegova cena se može kretati od 20 evra po apartmanu, pa naviše.

Ovog leta mnogi su doneli odluku za smeštaj u kojem nikada pre niste bili.

Veliki broj gradova u Srbiji nalazi se u blizini nekog jezera koje lokalci nazivaju svojim morem. Oni u njima tokom letnjih meseci često traže spas od sparine, a pojedinci sa izraženim preduzetničkim duhom i – priliku za zaradu. Zato u blizini mnogih jezera ima ugostiteljskih objekata ali i mnoštva smeštajnih jedinica. I njihove cene ne moraju nužno biti visoke.

Ako volite velike vodene površine u vidu jezera, koja su, istina, slaba zamena za more ali i jedina koju imamo, onda ni Bela crkva nije loš izbor. Tu su i Zavojsko jezero, Zlatarsko, Jezero Ćelije, Bovansko, Borsko, isl. Smeštaj u blizini ovih jezera ne računa se čak ni ovog leta u hiljadama evra.

Onima koji pak ne priznaju letovanje bez “osoljavanja” određenih delova tela, nudi se opcija da unutar granica zemlje uživaju u slanoj vodi. Naime, Srbija osim klasičnih jezera nudi i neke veoma neobične prizore poput Termalne banje Pačir. Slano jezero u ovoj banji je roze boje, i možda je idealno za slikanje za Instagram, ali svakako nije za vaše cenjeno čulo mirisa. Pačirska voda naime svoju specifičnu boju duguje velikoj koncentraciji joda, broma i litijuma. Ukoliko odlučite da se posvetite svom zdravlju i posetite banju u Pačiru, možete sebi dati bar malo oduška i probati jedan zamašćeni mađarski specijalitet pod imenom “langoš”. To je testenina koja liči na mekike, i može da posluži kao energetska bomba posle celog dana provedenog na suncu.

Seoski turizam već godinama važi za ozbiljan turistički adut Srbije. Međutim, ono što privlači turiste uglavnom privlači i investitore, pa se sve češće postavlja pitanje koje selo je autentično a slučajno je pretvoreno u turističku destinaciju, a koje je “projekat gradskih biznismena koji naprave lusksuzne bungalove i bazen, okite ih sa malo belog luka, stave kolski točak i služe gibanice pravljene ko zna gde i podrgrevane u rerni”. I jedna i druga nude interesantne sadržaje, posebno one za “aktivan odmor” tokom kojeg još možete steći i “morsku boju”.

 Treba imati u vidu da jeftin odmor u Srbiji ne porazumeva hotele sa pet zvezdica, fensi bazene sa vodopadima, trščane suncobrane i ružičaste flamingose na naduvavanje, all-inclusive ponudu atraktivno aranžirane hrane i brz prevoz poput avionskog, već ćete morati sami da se odvezete na odredište, i da sami pronađete restorane i kafane u kojima bi, po preporuci lokalaca, “pojeli još, ali sa nekoliko pauza”. Ali, i to može biti avantura, posebno ako vam konobar u nekoj zabiti gde ne hvatate internet, umesto espresa sa mlekom donese kafu u šoljici i posebno čašu mleka. Ipak, i ovo bi mogao biti zanimljiv prizor za Instagram, zar ne? Doduše, tek onda kada “uhvatite” mrežu.

Srbija
Dunav Srbija
Kanal Srbija
Srbija

Možda Vam se svidi i