„Bitka“ Ivana Gmizića premijerno pred pećinačkom publikom

Od strane Ozon
0 komentar

Svečana promocija prvog objavljenog romana dvadesetosmogodišnjeg master-istoričara Ivana Gmizića iz Karlovčića održaće se u petak 30. septembra ove godine u sali pećinačkog Kulturnog centra s početkom u 19 časova.

Autor romana završio je master studije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na odseku za istoriju i kako kaže u romanu je unutrašnju borbu čoveka prikazao kroz prizmu rata gde se bitka vodi na svakom segmentu njegovog bitisanja:

„Bitka se ogleda i kroz spoljašnje uticaje koji deluju na čoveka, ali pre svega se odnosi na njegov unutrašnji svet. U romanu sam govorio o neuporedivo većem unutrašnjem svetu čoveka nad spoljašnjim dešavanjima i uticajima koji ga okružuju. Na vrlo skriven način stavljam akcenat na spoznaju dobra i zla, kao i samog sebe kroz izbore koje donosimo, kako se sa njima nosimo, kao i kako sa njima da živimo.“ – ističe autor.

Organizatori promocije su Kulturni centar „Pećinci“ i Narodna biblioteka u Pećincima, a književno veče se realizuje u okviru petog po redu „Sajma kulture mladih na selu“ koji se održava pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Možda Vam se svidi i