Udruženje dermatovenerolologa Srbije već duži niz godina učestvuje u panevropskoj kampanji Euromelanoma, koja je namenjena prevenciji i ranom otkrivanju raka kože. Euromelanom kampanja Srbije se odvija u organizaciji Udruženja dermatovenerologa Srbije, u saradnji sa Intersekcijskim odborom za melanom Srpskog lekarskog društva, Evropskim udruženjem za dermatološku onkologiju i Evropskom akademijom za dermatologiju i venerologiju, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.

U cilju skretanja pažnje stanovništva na pravilno ponašanje na suncu, značaj samopregleda i pravovremenog javljanja dermatologu, Udruženje dermatovenerolologa Srbije u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica organizuje besplatne preglede poljoprivrednika. Tom prilikom dermatolozi koji su eksperti u ranom dijagnostikovanju karcinoma kože obaviće dermoskopske preglede.

Uzimajući u obzir da se poslednje dve godine zbog SOVID-19 epidemije stanovništo nije javljalo dermatologu kao i zbog povećanog izlaganja UV zračenju (usled rada na suncu) smatramo da bi pregledi poljoprivrednika bili od izuzetnog značaju u cilju prevencije i rane dijagnoze karcinoma kože.

Pregledi će se obaviti u četiri seoske zdravstvene ambulante, za šta će biti angažovano 5 dermatologa:

Besplatni pregledi će se obavati u nedelju 5. juna, prema sledećem rasporedu:
-Mačvanska Mitrovica 10,00
-Laćarak 12,00
-Martinci 13,00
-Кuzmin 14,00

-Prof. dr Danica Tiodorović, Nacionalni kooridnator Euromelanoma, potpredsednik Udruženja dermatovenerologa Srbije
-Prof. dr Dušan Škiljević, predsednik Udruženja dermatovenerologa Srbije
-Prof. dr Željko Mijušković, VMA
-Dc. dr Tatjana Radević, VMA
-Ass. dr Tatjana Tirnanić, VMA

Pozivaju se svi zainteresovani poljoprivrednici da se prijave u svojoj mesnoj zajednici ili dođu u zdravstvenu ambulantu na dan obavljanja pregleda.

Možda Vam se svidi i