Besplatne pripreme za malu maturu za sve učenike u Srbiji

Od strane Ozon
0 komentar

U periodu od 13. do 17. juna svi učenici osnovnih škola širom Srbije moći će da učestvuju u „Nedelji male mature na PMF-u“, odnosno da pohađaju besplatne pripreme za malu maturu i to iz: matematike, fizike, hemije, biologije i geografije.

Pripreme će se održavati onlajn, preko platforme koja omogućava istovremeno učešće i do 10.000 učenika. Ove časove će držati iskusni profesori sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Učenici neće biti samo pasivni posmatrači, nego aktivni učesnici ovih časova – moći će u realnom vremenu da rešavaju zadatake i postavljavaju pitanja predavačima. Svi časovi će biti snimljeni i učenici će moći i odloženo da ih pogledaju.

Učenici, odnosno njihovi roditelji samo treba da se besplatno registruju na portalu na kojem će biti postavljeni linkovi za časove, snimci tih časova, kao i ostali korisni materijali.

Link se nalazi na sajtu Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

Svakog dana tokom „Nedelje male mature na PMF-u“, učenici će slušati pripremu za malu maturu iz po jednog predmeta i to:

  • ponedeljak, 13. jun, od 11 časova – FIZIKA;
  • utorak, 14. jun, od 11 časova – MATEMATIKA;
  • sreda, 15. jun, od 11 časova – HEMIJA;
  • četvrtak, 16. jun, od 11 časova – BIOLOGIJA;
  • petak, 17. jun, od 11 časova – GEOGRAFIJA.


PMF u Novom Sadu je prošle godine organizovao prvi put pripreme za malu maturu iz matematike, na kojima je učestvovalo nekoliko hiljada osnovaca. Pozitivna iskustva i reakcije učenika su im i bili osnovni motiv da i ove godine drže ove pripreme i to iz svih oblasti koje se izučavaju na tom fakultetu. Na taj način žele da pomognu osnovcima da što bolje polože malu maturu i upišu željene škole.

Možda Vam se svidi i