Baka ušla u buktinju za mužem. Našli su ih zajedno

Od strane Ozon
0 komentar

Bračni par Julijana A.(85) i Nikodin A.(87), iz Šimanovaca, nastradali su u požaru koji je u četvrtak zahvatio njihovu porodičnu kuću. Šta je uzrok požara trebalo bi da utvrdi dalja istraga ali prema nezvaničnim informacijama pretpostavlja se da je peć u kotlarnici, gde su i nađena dva beživotna tela.
Kuljanje dima iz kuće opazile su komšije, koje su i pozvale vatrogasce. Kako su rekli
za naš portal, jedna od komšinica znajući da su unutra dve starije osobe, uspela je da uđe unutra i izvede napolje Julijanu, ali se baka vratila po dedu u kotlarnicu gde se najverovatnije ugušila od dima.
Vatrogasna jedinica veoma brzo je stigla na mesto nesreće i lokalizovala vatru, ali na žalost i pronašla dva tela.

Za bračni par koji je živeo dugo godina sam, komšije iz ulice gde se desila tragedija, imaju samo reči hvale, kažu da su bili veliki ljudi, intelektualci, te da je bilo milina razgovarati sa njima.

-Negde oko 11 časova, tog kobnog dana, moja se supruga čula sa Julijanom. Rekla joj je da Nikodin treba da ide na privatnu kliniku da operiše kataraktu i oni su otišli tamo. Šta se posle desilo, ne znamo, samo smo oko 16 časova čuli sirenu hitne pomoći, pa vatrogasna vozila.- priča komšija M.M. koji kaže da su se stalno družilisa nastradalim bračnim parom.

Kako govore komšije iz ove ulice bračni par, doselio se iz Bora u Šimanovce 80- tih godina. Tu su kupili plac, a posle podigli kuću, za dedu misle da je bio inžinjer rudarstva dok za baku kažu da je radila u administarciji rudnika. Oboje su bili penzioneri.

-Oni imaju sina koji živi u Zemunu, dolazio je redovno obilazio roditelje. Tu tragediju niko nije mogao ni da nasluti, jako nam je žao što smo izgubili divne komšije.- kaže jedna od komšinica iz ove ulice.

Nakon obavljenog uviđaja beživotna tela, preneta su na obdukciju, gde će biti utvrđen tačak uzrok i vreme smrti.

S. Kostić

Možda Vam se svidi i