Asfaltiran “Crveni put” u Grgurevcima

Od strane Ozon
0 komentar

Radovi na asfaltiranju puta u Grgurevcima u Fruškogorskoj ulici od „Lovačkog doma“ do „Popovog čota“ su završeni. Ono što sledi je postavljanje bankina i iscrtavanje horizontalne signalizacije, što će u narednih nekoliko dana biti realizovano.

Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, pohvalio je izvođača radova, beogradsku firmu „Baumeister“, kao i podizvođača, „Sremput“ iz Rume, koji su, kako je rekao, efikasno, kvalitetno i u rekordnom roku završili kompletan posao, ispunivši sve projektne zadatke – od pripremnih i zemljanih radova, do odvodnjavanja i postavljanja kolovozne konstrukcije, što je konstatovao i potvrdio i Nadzorni organ.

Samardžić je istakao da je značaj ovog puta, koji je među meštanima poznat kao „Ženski“, odnosno „Crveni put“, višestruk, pre svega, jer se otvaraju novi putni pravci, ne samo za Grgurevčane već i za sve Mitrovčane. U prilog tome ide i komentar Grgurevčana da se sada u Grgurevce ne samo dolazi, nego se kroz Grgurevce i prolazi.

Novu, funckionalnu saobraćajnicu i pristupni put do Lovačkog doma dobili su lovci koji su se okupili povodom završetka radova na „Crvenom putu“. Novi put otvara i mogućnost za izgradnju vikend naselja u ovom kraju koji odlikuje prirodnim lepotama, otvaraju se mogućnosti za unapređenje ruralnog razvoja generalno, a posebno za razvoj turizma, za šta Fruškogorje ima ogroman potencijal, zaključio je Samardžić.

Ilija Branković, član lovačkog društva „Soko“ iz Grgurevaca, rekao je da su mnogi problemi rešeni izgradnjom ovog puta, izrazivši zahvalnost lokalnoj samoupravi i Ministarstvu poljoprivrede, koje je finansiralo radove.

Možda Vam se svidi i