Art Front: Darko Rundek i „Ekipa“ u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Darko Rundek, jedan od osnivača čuvene jugoslovenske grupe ‘’Haustor’’ sa svojim pratećim bendom “Ekipa” gostovaće u Sremskoj Mitrovici gde će održati koncert. Nastupiće u nedelju, 18. septembra, na Žitnom trgu, s početkom od 20.30 časova.

Koncert organizuje Udruženje za promovosanje kulture i umetnosti “Art Front” iz Sremske Mitrovice uz podršku Grada.
Art Front, novo udruženje građana Sremske Mitrovice ima za plan realizaciju aktivnosti vezanih za promociju kulture i društveno aktivnog načina života u malom, usnulom gradu vojvođanske provincije. Inicijalni odbor organizacije je odabrao koncert
Darka Rundeka kao prvu promotivnu aktivnost Art Fronta, koja bi trebala da upozna građane Sremske Mitrovice sa osnivačkom idejom, kao i planovima udruženja.
Udruženje za sada broji oko 30 Mitrovčana koji imaju nameru da unaprede kulturni i umetnički život u svom gradu i omoguće svojim sugrađanima pristup sadržajima koji su do sada bili nedostupni. Osim toga, jedan od ciljeva organizacije je i podizanje ekološke svesti u zajednici, te nije slučajno da je baš Rundek, čuveni ekološki aktivista i borac za zaštitu životne sredine odabran da svojim prisustvom predstavi ovo novoformirano udruženje gradu.
Iz Art Fronta poručuju da je ovo samo prvi u nizu događaja koje će udruženje organizovati u Sremskoj Mitrovici u narednom periodu, a vesti o aktivnostima se mogu pratiti na Fejsbuk i Instagram profilima udruženja.

Možda Vam se svidi i