„ADRENALIN RACE“ danas na Borkovcu. Mitrovčani učestvuju

Od strane Ozon
0 komentar

Manifestacija ”Adrenalin race 2022” počela je danas u 8.00 časova u Rumi.

Manifestacija se organizuje devet godina za redom u Rumi. Od pre tri godine postala je i internacionalna trka.
Ideja je potekla od toga da se društvo okupi u prirodi i zabavi.  Godinama je „druženje“ postajalo sve masovnije. Tako smo došli do cifre od preko 200 takmičara. Pročulo se po Srbiji kako u srcu Srema ima trka na kojoj se testira adrenalin i pomeraju granice – kažu organizatori.

Ukoliko ste ljubitelji trčanja, nesvakidašnjih prepreka koje uključuju i plivanje i puzanje i penjanje na visine, ali vas ne plaši ni protrčavanje kroz vatru, ovogodišnja „Adrenalin race“ trka u Rumi, možda je izazov koji ste čekali.

Adrenalin race ustupljene fotografije

Adrenalin Race

Adrenalin Race je individualno takmičenje. Najstarija trka sa preprekama u Srbiji. U srcu Srema, Rumi na 14 km staze sa čak 35 prepreka imate mogućnost da ispitate svoje granice! Ova trka je pravi izazov za sve avanturiste. Kroz vatru, vodu, šumu, pod teretom iskažite svoj avanturistički duh i izdržljivost.

Učesnici takmičenja će preći 14 kilometara dogačku staza kroz Borkovačku šumu, jezero, logorsku vatru, bazen od blata, preskakanje guma, „zidova“ provlačenje ispod bodljikave žice, penjanje uz konopac, trčanje kroz vodu, vatru, tunele, šumu, vučenje džakova, gađanje iz luka i strele, bacanja koplja, spuštanje niz veliki tobogan i jedinstvena prepreka MOZGALICA,  i druge, do sada neviđene prepreke na OCR trkama u Srbiji, za koje ćeti biti potrebna snaga, umeće i hrabrost.

Snaga prirode pomera granice sopstvenih mogućnosti – to će pokazati i učesnici iz Sremske Mitrovice na spektakularnom događaju koji će se održati u Rumi!

TRKA bez RADIO AMATERA ne može!

U organizaciji „Adrenalin Race“ trke učestvuju mnogi volonteri, a jedni od njih su članovi radio-amaterskog kluba „Radio Klub SRM“ iz Rume čiji je zadatak uspostavljanje sistema radio vezei zmeđu organizacije, ekipa Crvenog krsta i službe hitne medicinske pomoći u cilju brzog i sigurnog prenosa poruka od značaja za bezbednost i zdravlje učesnika i posmatrača trke.
Radio-amateri su lica obučena za korišćenje radio-amaterskih primopredajnih stanica i licencirana od strane RATEL-a. Polje delovanja rada je široko i kreće se od izrade antena, samogradnjeradio uredjaja, projektovanjem i izradom repetitora, interkontinentalnim i lokalnim komunikacijama prenosom glasa, podataka i čak i slika. Obzirom na potpunu nezavisnost radio-amaterkih mreža od infrastrukture, u posebnim slučajevima se formira takozvana „Radio Mreža Za Opasnost“ (RMZO) kad se radio-amateri stavljaju u službu štabova za vanredne situacije kao što je to bilo za zemljotres u Podgorici za vreme SFRJ, bombardovanje RS 1999, poplave 2014 itd. Kad sve konvencionalne telekomunikacione mreže padnu, radio-amaterska i dalje radi.
Prednost sistema radio veze je što svi subjekti u mreži momentalno i istovremeno dobijaju informacijei prate stanje tako da su koordinacija subjekata i odgovor na potencijalne probleme daleko brži.
Članovi Radio Kluba SRM će ostati i nakon trke i demonstrirati rad sa radio-amaterskim sistemimakao i odgovarati na sva pitanja zainteresovanim posetiocima.

Možda Vam se svidi i