Zvanično počeli radovi na rekonstrukciji fiskulturne sale škole Jovan Popović

Od strane Ozon
0 komentar

U starom objektu Osnovne škole ,,Jovan Popović” počeli su radovi na rekonstrukciji fiskulturne sale. Planom je predviđena kompletna sanacija i adaptacija ovog prostora kao i postavljanje savremene opreme za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja. Radovi obuhvataju povezivanje starog i novog objekta škole, izgradnju četiri svlačionice i dva nastavnika kabineta, fitnes sala i prstorija za stoni tenis, kao i četiri učionice koje će biti predate na upotrebu Predškolskoj ustanovi „Pčelica“. Za rekonstrukciju četiri učionice za predškolce lokalna samouprava je obezbedila sredstva u visini od oko 2,8 miliona dinara.

Danas su zvanično startovali radovi na rekonstrukciji sale za fizičko vaspitanje Osnovne škole „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici.

Ukupna vrednost radova je 105 miliona dinara, od toga 73 miliona obezbeđeno je od strane Fonda za kapitalna ulaganja, a 32 miliona od strane Grada Sremska Mitrovica.

Gradonačelnica grada Sremska Mitrovica, Svetlana Milovanović rekla je:

“Nakon što smo završili osnovnu školu “Jovan Popović” i otvorili je prošle školske godine, sada idemo korak dalje, kako smo rekli i obećali, radi se rekonstrukcija sale za fizičko u ovoj školi. Imaćemo novu salu, a uporedo sa salom će se raditi i tri učionice u staroj zgradi, koje će biti namenjene za sport, to je prostorija za stoni tenis, fitness sala i teretana koju će takodje moći da koriste učenici ali i ostalo gradjanstvo. Uporedo, rade se i rekonstrukcija četiri učionice koju će koristiti PU “Pčelica” za predškolce, na taj način ćemo osloboditi ustanovu u Orlu, gde zaista postoji veliki broj dece koji je na listi čekanja. Za četiri učionice koje se renoviraju sredstva je obezbedio grad u iznosu od 2 miliona 883 hiljade dinara. Bez obzira na pandemiju, nastavljamo da radimo, radimo na adaptaciji i sanaciji osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada, obrazovanje nam je na prvom mestu.”

Direktor škole Slobodan Stojiljković rekao je da je značaj veliki, da su uslovi za rad fenomenalni i rekonstrukcijom sale biće poboljšana nastava, zdravlje i fizičko vaspitanje za zdrav i dobar razvoj dece.

Tomislav Cerovac, direktor preduzeća STIM gradnja rekao je da su danas počeli radovi na rekonstrukciji, da je rok 120 dana i da će sala do kraja decembra biti završena.

Možda Vam se svidi i