Zimsko savetovanje za poljoprivrednike

Od strane Ozon
0 komentar

Danas je održano Zimsko savetovanje za poljoprivrednike u MZ Laćarak, u organizaciji Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica i Poljoprivredne stručne službe.

Plan je da se ova savetovanja održe u svim selima na teritoriji grad, kao i to da se predavanja ponovo realizuju u februaru. Cilj je edukacija poljoprivrednika o poslovima u zimskom periodu.

Stevan Savčić, direktor Poljoprivredne stručne službe Srem rekao je da se prvo krenulo od Laćarka a da će se u narednih 20 dana obići sva sela. Tema razgovora je prikupljanje sredstava za zaštitu bilja kao i ambalažni otpad, u februaru će se nastaviti predavanja a glavne teme će biti kalibracija prskalica i prednosti analize plodnosti zemljišta.

Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj rekla je da žele da ukažu svojim poljoprivrednicima na svim mogućnostima koja mogu da koriste u poljoprivredi kao i sa sa kompletnom stručnom pomoći.

Milan Milić iz Poljoprivredne stručne službe rekao je da u svom delovanju postoji savetodavna služba, da ovakva predavanja postoje godinama i da će ove godine trajati ceo mesec decembar.

„Biće prezentovano ono što je do sada urađeno, biće predstavljeni naši planovi i kako planiramo da se poboljšamo u 2022. godini“. rekao je Milić.

Možda Vam se svidi i