Zimske službe Puteva Srbije u pripravnosti zbog snega

Od strane Ozon
0 komentar

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ je večeras saopštilo da su zbog snega njegove zimske službe u „drugom stepenu pripravnosti“ u čitavoj Srbiji.

Na celoj teritoriji Srbije ekipe putara i mehanizacija su na terenu u pripravnosti da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja“ – piše u obaveštenju u kojem se navodi da se tokom zime održavanje puteva obavlja iz 167 putnih baza i punktova.

Posebna pažnja poklanja se mostu „Gazela“ u Beogradu, prevoju Bubanj Potok, Begaljičkom Brdu, prevoju „Mečka“, Čestobrodici, Zlatiboru, Popadiji, Tresibabi, Svetinji, usponu Rušanj i Rudnik na Ibarskom putu, prevojima na Fruškoj Gori (Iriški Venac, Banstol), mostu „Beška“, prevoju Jaram na putu Berzeće – Кopaonik, naveli su „Putevi Srbije“.

„Raspolažemo dovoljnim količinama soli, kamenog agregata i rizle, kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa“, istaklo je preduzeće.“Putevi Srbije“ apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću na put bez obavezne zimske opreme za vozila, i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, da poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu uslovima na putu.

Detaljne informacije o stanju, eventualnim zabranama, odronima, magli, ledu i prevojima na kritičnim deonicama državnih puteva Srbije su na internet prezentaciji JP „Putevi Srbije“.

Beta

You may also like