Završetak radova u školi u Martincima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Martincima bliži se završetak radova na sanaciji i održavanju učeničkih toaleta. Za ove radove izdvojeno je 2,8 miliona dinara.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović rekla je da lokalna samouprava nastavlja da ulaže u obrazovanje zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje.

„Sada smo u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Martincima, ova škola je preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje dobili iznos u vredni 2,8 miliona dinara za rekonstrukciju dečijih toaleta, radovi su u toku, a sledeće što ćemo uraditi u ovoj školi jeste legalizacija koja je takođe u toku. Ovo će rukovodstvu škole puno značiti jer će na taj način moći da konkurišu na svim konkursima, da li to bila Republika ili Pokrajina za sve ono što će im u narednom periodu i trebati.“ rekla je Milovanović.

Gradonačelnica dodaje da je u planu da se dodatno uvede jedna grupa predškolaca odnosno dece pet i šest godina, jer kako kaže to su potrebe sela, i te prostorije biće date na korišćenje predškolskog ustanovi „Pčelica“ na inicijativu roditelja i uz pomoć Grada Sremska Mitrovica.

Načelnik za obrazovanje Zoran Đurić, pohvalio je direktore škola koji su aplicirali zajedno sa lokalnom samoupravom prema Pokrajini, i misli da smo jedina lokalna samouprava koja je najviše sredstava dobila od Pokrajine u ovoj godini.

Đurić očekuje da se i sledeće godine nastavi taj dobar trend saradnje između Pokrajinskog sekretarijata i lokalne samouprave.

Direktorica škole Vesna Vladisavljević rekla je da je ovo najveća investicija u poslednjih 10 do 15 godina.

Direktorica se zahvalila Pokrajinskom sekretarijatu i Gradu Sremska Mitrovica jer bez njih ovo ne bi bilo moguće.

Radovima je prisustvovao i Igor Vujić, mali gradonačelnik koji je srećan što se ulaže u ovu školu i što se njegova škola poboljšava.

You may also like