Završene konsultacije Brnabić i medicinskog dela Štaba

Od strane Ozon
0 komentar

Konsultacije medicinskog dela Kriznog štaba i predstavnika Vlade završene su nakon više od sat i po vremena.

Članovi Kriznog štaba, odnosno njegov medicinski deo i predstavnici Vlade Srbije sastali su se danas u 15:30 časova da bi doneli odluku o novim merama. Prema prvim informacijama, izvesno je da će mere koje će se odnositi na naredne dane biti pooštrene, ali tačna ograničenja, kao i na šta će se konkretno ona odnositi biće poznata – sutra.
I predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je ranije da će danas imati sastanak sa medicinskim delom Kriznog štaba i istakla da će mere protiv korona virusa morati da budu pooštrene.
Sigurno ćemo morati da pooštrimo mere, ali videćemo šta je moguće da uradimo i šta je najpametnije da uradimo„, rekla je Brnabić.
Premijerka je navela da medicinski deo Kriznog štaba insistira na tome da se pooštre mere.
Pokušavamo da nađemo balans i mislim da u tome uspevamo, jer i dalje imamo generalno dosta dobre pokazatelje i ekonomske i zdravstvene„, rekla je premijerka.
Juče i danas u Srbiji je, prema poslednoj odluci Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa od petka, sve zatvoreno osim prodavnica sa prehrambenim proizvodima, apoteka i benzinskih pumpi. Takođe je odlučeno da srednjoškolci i sledeće nedelje treba da nastave sa onlajn nastavom, a novina je da će im se od sutra u nastavi na daljinu pridružiti i učenici viših razreda osnovnih škola.

Možda Vam se svidi i