Završen „Partizanov“ teren, radovi se nastavljaju sledeće godine

Od strane Ozon
0 komentar

Radovi na terenu u sklopu zgrade “Partizana” završeni za ovu godinu.

„Pre dve godine završena je rekontrukcija zgrade Mitrovačke železničke stanice, zajedno sa trgom i spomenikom ispred zgrade kao jednim od najpoznatijih simbola Sremske Mitrovice, sa tim trendom nastavili smo i u slučaju Partizanovog igrališta kao još jednog od velikih i poznatih simbola našeg grada koji je usled zuba vremena dugo godina bio devastiran, van upotrebe stoga smo odlučili da kroz rekonstrukciju oživimo i vratimo sjaj. Posle nekoliko decenija ovde će se održavati i školska i ostala takmičenja ali i kulturno-umetničke manifestacije“, rekao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

Rekonstrukcija Partizanovog igrališta planirana je u dve faze, prva faza je okončana, postavljanjem golova i gumirane multifunkcionalne podloge . U zove radove, urađena je sanacija tribina kao i asfaltna podloga, druga faza predviđena je za početak 2022. godine i podrazumeva LED reflektore, svlačionice i postavljanje stolica.

Vrednost radova je 5.800.000 dinara od kojih je četiri izdvojio Pokrajinski sekretarijat a milion i osamsto hiljada grad.

Profesor Mlađen Jakovljević oćekuje da će se već na proleće ovom prostoru vratiti stari sjaj i da će na terenima u sklopu zgrade „Partizana“ biti uskoro mnogo dece.
„Na inicijativu zgrada smo sklopili dogovor o rekonstrukciji i adaptaciji terena koji je od značaja za samo sportsko društvo, nadamo se da će vratiti stari sjaj i imati puno dece, puno sadržaja. Nadamo se da će teren ispuniti svoju namenu zbog koje je i adaptiran. Klub raspolaže sa 300-400 članova koji se bave gimnastikom. Teren postoji od 1928 godine, sokolsko društvo se pojavljuje 1906 godine“.

Možda Vam se svidi i