Zaplenjeno gotovo 100.000 neprijavljenih evra

Od strane Ozon
0 komentar


Carinici su u proteklih nekoliko dana na prelazu Batrovci, aerodromu “Nikola Tesla“, ali i na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili nekoliko pokušaja ilegalnog prenosa novca preko granice i zaplenili skoro 100.000 neprijavljenih evra.

Foto Uprava carina Republike Srbije


Prvi sučaj je otkriven 26. novembra 2021. godine na prelazu Batrovci kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen automobil italijanskih registarskih oznaka.

Njime su putovala dvojica italijanskih državljana, koji su negirali da imaju bilo šta što bi trebalo prijaviti carinskim organima.
Međutim u providnoj kesi, sakrivenoj ispod zadnjeg sedišta automobila, carinici su pronašli ukupno 95.000 evra, od kojih je putnicima vraćeno po 10.000 koliko se preko granice može preneti bez prijavljivanja.

O sudbini preostalih 75.000 odlučiće nadležni prekršajni sud u hitnom postupku.

Narednog dana je i na beogradskom aerodromu zaplenjeno 7.000 evra, koliko je preko dozvoljenog limita nosio sa sobom jedan državljanin Srbije.
On je doputovao letom iz Frankfurta i uputio se ka izlazu iz aerodromske zgrade preko zelenog kontrolnog prolaza, namenjenog putnicima koji nemaju ništa za prijavljivanje.

Cariniku, koji ga je ipak zaustavio rekao je da sa sobom pored ličnog prtljaga nosi i dozvoljenih 10.000 evra.
Međutim, prilikom detaljnog pregleda utvrđeno je da putnik kod sebe ima 17.000 evra, što je prethodno trebalo da prijavi na ulasku u zemlju.

Neprijavljene devize pronađene su i na Gradini kod državljanina Turske, koji je carinicima prijavio 4.000 evra, da bi detaljnim pregledom kod njega bilo pronađeno 27.000 evra.
On je neprijavljene devize skrivao u torbici sa dokumentacijom, koja se nalazila u ladici ispred suvozačkog sedišta njegovog automobila rumunskih registarskih oznaka.

Možda Vam se svidi i