ZAJEDNO za pomoć DECI koja žive na KiM

Od strane Ozon
0 komentar

Kancelarija za mlade Sremske Mitrovice, pridružila se Fondaciji “Zajedno za mlade” – prof. dr Danica Grujičić” u akciji ,,Zajedno za dečije osmehe”.  Ideja ove humanitarne akcije,  je da se prikupi materijal za pavljenje paketića za decu iz  najsiromašnijih porodica na teritoriji naše zemlje, sa akcentom na mališane koji žive na Kosovu i Metohiji.

Biljana Matić, ispred kancelarije za mlade Sremske Mitrovice, pozvala je sugrađane da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji. “Od danas do četvrtka, prikupljamo pomoć u vidu obuće, odeće, školskog pribora, slatkiša… za decu koja žive na Kosovu i Metohiji. Cilj je da sakupimo što više sredstava kako bi im pomogli u ovoj teškoj situaciji koja ih je snašla a to su poplave”, rekla je Biljana Matić.

KANCELARIJA ZA MLADE
Svetog Dimitrija 10,
22000 SREMSKA MITROVICA
Telefon:
022 618 276

Akcija ,, Zajedno za dečije osmehe”,  ima za cilj da u ovim uslovima pandemije  i nevolje sa poplavama, da daruju mališanima i pomognu. Takođe ovom akcijom,  žele i da pokažu mladima na Kosovu i Metohiji da nisu sami,da njihovi drugari misle na njih.

Akcija “Zajedno za dečije osmehe” se širi regionom na zadovoljstvo pokretača Fondacije “Zajedno za mlade dr Danica Grujičić”.

– U proteklih nekoliko dana ovoj akciji koja je započeta početkom decembra i trajaće do kraja januara, pored dosadašnjih 30 omladinskih i humanitarnih organizacija svojim konkretnim aktivnostima pridružili su se i: Grad Niš, Grad Kragujevac, Kancelarija za mlade Sremske Mitrovice, Kolo Srpskih Sestara Srbije, a eho ovog dobrotvornog rada stigao je čak i do Rusije odakle stiže poziv da se udružimo u dečji humanitarni program koji organizuje Roskosmos.

Ovako široka podrška u kojoj prednjače mladi, govori da je čovekoljublje odnosno briga o bližnjem i empatija, velika pokretačka i koherentna snaga našeg narodnog bića od vajkada do danas – rekao je za medije Dimitrije Stikić, PR Svetosavskog zvonca, časopisa za decu koju izdaje Srpska pravoslavna crkva..

Možda Vam se svidi i