Za sremskomitrovačku bolnicu ultrazvučni apparat, pokretni RTG aparat, digitalni mamogaf…

Od strane Ozon
0 komentar

Sremskomitrovačka Opšta bolnica, sredstvima koje je obezbedila Vlada AP Vojvodine, a po osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, nabavila je opremu i aparate, vrednu 22 miliona dinara – reč je o ultrazvučnom aparatu  za Službu ginekologije i akušerstva, pokretnom rtg aparatu za Službu za radiološku dijagnostiku, elektrokauteru za hiruršku operacionu salu i 2 blateksa za Službu opšte hirurgije i Jedinicu intenzivne nege.

Bolnica je nabavila i digitalni mamogaf ( Služba za radiologiju), u vrednosti 7 miliona dinara, obezbeđenih sredstvima oportuniteta posredstvom Ministarstva pravde.

Prim.dr Dragan Malobabić, v.d.direktora Opšte bolnice Sremska Mitrovica,  da je Opšta bolnica iz sredstava Pokrajinskog sekretarijata za zdravlje, četiri vredna sredstva medicinske opreme. Kao najvažniji bih istakao je  pokretni rendgen velike snage.

  • Pacijenti koji su u kovidu moći će da se slikaju u svojim posteljama ili pored postelje, tj neće morati da idu do službe za rendgen dijagnostiku čime ćemo samu tu službu rasteretiti. Drugi aparat je savremeni elektro hirurški nož, mi smo jedan takav ranije imali, on je zbog velikog broja operacija bio u kvaru, dobili smo novi tako da smo i tu uspeli da poboljšamo kvalitet usluge.

Za službu ginekologije i akušerstva stigao je ultrazvučni aparat sa dve sonde, paje sada služba za ginekologiju u dužem vremenskom periodu opremljena savremenim ultrazvučnim aparatom.

  • Rekao bih još da smo dobili dva uređaja za pranje noćnih posuda, to je isto deo našeg rada, i osoblje i pacijenti su bezbedniji zato što se noćno posuđe pere na savremeni higijenski način bez upotrebe ljudskog rada. Istakao bih konkurs Ministarstva pravde na kojem smo prošli i na kojem smo dobili sto za stereotaksičnu biopsiju, to je vrsta mamografskog aparata koji će unaprediti dijagnostiku u oblasti tumora dojke kod naših sugrađanki, tu imamo veliku ulogu u skrining programu koji sprovodi država i tako ćemo poboljšati dijagnostiku dodatno. Istakao bih da je u toku novi konkurs Ministarstva za zdravlje, gde ćemo takođe konkurisati za novu opremu, konkurisali smo i u kreditu Svetske banke i tu se takođe nadamo ali ne mogu ništa da kažem dok konkurs ne bude gotov.

Posedujemo i neka sopstvena sredstva koja ćemo koristiti, dodaje Prim.dr Dragan Malobabić,  tako da se nadam da bi ovu godinu mogli da završimo sa negde 60 ili 70 miliona dinara u nabavci opreme. Postoje veliki donatori, najveći je naš sugrađanin koji živi u Frankfurtu, on je poklonio 100.000 eura prvi put i sad se nadamo da će i drugi put isto toliko, od njega smo dobili jedan aparat za anesteziju, tri aparata za podršku kiseonikom i ultrazvučni aparat. Zahvalio bih se svima koji nam pomažu. Svi u skladu sa svojim mogućnostima pomažu bolnici, dodaje Malobabić.

Možda Vam se svidi i