Za mitrovačke sredjoškolce od ponedeljka kombinovana nastava

Od strane Ozon
0 komentar

Od ponedeljka, 27. septembra u svim srednjim školama u Sremskoj Mitrovici nastava će se odvijati po drugom, takozvanom kombinovanom modelu.

Prelazak na drugi model nastave od 27. septembra

Po obaveštenju Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola koja se odnosi na utvrđeni model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave počevši od 27. septembra 2021. godine doneta je

ODLUKA

da se od ponedeljka 27.9. primenjuje drugi model ogranizacije vaspitno obrazovnog rada za sve srednje škole na teritoriji opštine Sremska Mitrovica.

Iz tog razloga obaveštavamo vas da će nastava u Mitrovačkoj gimnaziji biti organizovana tako što se odeljenja dele na dve grupe, gde A grupa prisustvuje neposrednoj nastavi u školi ponedeljkom, sredom i petkom, a B grupa utorkom i četvrtkom. Ostalim danima grupe su na onlajn nastavi po redovnom rasporedu i u realno vreme. Dakle, u isto vreme kada je jedna grupa u školi na času, druga grupa prisustvuje nastavi preko Google Meet-a. Ako ista odluka ostane na snazi i za sledeću nedelju grupe će zameniti dane kada su u školi. Učenici su obavezni da redovno prisustvuju onlajn časovima. Svaka bolest mora se opravdati izveštajem nadležnog lekara, piše u saopštenju mitrovačke gimnazije.

Drugi model nastave podrazumeva da se kombinuje neposredna nastava i nastava na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Osim u Sremskoj Mitrovici, kombinovana nastava, će se odvijati u školama još 17 lokalnih samouprava, a to su Beograd, Kragujevac, Niš, Velika Plana, Valjevo, Vranje, Leskovac, Lajkovac, Lebane, Sjenica, Prokuplje, Čačak, Vladičin Han, Ljig, Ub, Bajina Bašta i Šabac.

Možda Vam se svidi i