Za Matije Huđi trotoar, biciklistička, atmosferska kanalizacija…

Od strane Ozon
1 komentar

Kao jedno od najstarijih naselja u Sremskoj Mitrovici, čija izgradnja je počela 1963. godine, za mesnu zajednicu Matije Huđi ulažu se napore kako bi svim meštanima ovog naselja podigli uslove života na viši nivo.

Za ovo naselje trenutno je u toku izrada tehničkog plana projektne dokumentacije za rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture. U planu je kompletna rekonstrukcija infrastrukture uključujući rekonstrukciju trotoara i izgradnju biciklističke staze, kao i atmosferske kanalizacije.

  • Projektom je predviđena rekonstrukcija saobraćajne infrastrukture sa rekonstrukcijom trotoara, rekonstrukcijom i izgradnjom biciklističke staze i rešavanjem ključnih problema naselja i stanovnika u tom naselju, a to je atmosferska kanalizacija. Na ovaj način ćemo, posle dugo vremena, ozbiljna sredstva uložiti u možemo reći, simbol urbanog naselja u našem gradu, a to je naselje Matije Huđi. Projekat će, kada bude gotov sa idejnim rešenjem i vizuelnim rešenjem, biti predstavljen našim građanima, tom prilikom i od projektanta i projektnim zadatkom smo zahtevali da se velika pažnja posveti zelenilu jer zelenilo je nešto na čega će lokalna samouprava, i to je najavljivala u prethodnom periodu, obratiti veliku pažnju”, rekao je načelnik za opšte i zajedničke poslove.

Projektanti će završiti projekat za tri do četiri meseca, dok se realizacija radova očekuje sledeće godine.

Osim važnih radova za ovo naselje, daće se akcenat i na zelenilo, postojeće zelenilo će se zadrži i dodatno oplemeni, ukoliko se dodje do mogućnosti, posadiće se još drveća, dodaje Jokić

Možda Vam se svidi i

1 komentar

slobodan 30.09.2021. - 3:22 pm

Da li ova rekonstrukcija obuhvata i ulicu Maksima Gorkog koja je u sastavu M.Huđi ? ili bar trotoar od prolaza iz Železičke…. M.Gorki 1,3,5,7,9,11,13 ??

Komentari su zatvoreni.