VRAĆAMO SE U NORMALU Dva dana nakon snežnog kolapsa putevi prohodni

Od strane Ozon
0 komentar

Zbog obilnih snežnih padavina saobraćaj u Srbiji je bio otežan, u pojedinim delovima zemlje postojali su problemi sa snabdevanjem električnom energijom. U Ivanjici, Guči, Sjenici, Krupnju, Lučanima, Ljuboviji i Novoj Varoši proglašena je vanredna situacija. Ipak, čini se da je danas polako vraćamo u normalu.

Sva sela u Mitrovačkoj opštini od sinoć su prohodna.

Prestanak snežnih padavina uz konstantne intervencije putara donele su dobru prohodnost puteva, ali je vožnja i dalje u zimskim uslovima, saopštio je AMSS.

Vozačima sada otapanje snega donosi druge opasnosti, odroni su učestali, kolovozi mokri, a mraz u jutarnjim i večernjim satima utiče na pojavu poledice.

JP Putevi Srbije saopštili su jutros da na putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Valjeva, Vranja.

JP Putevi Srbije na osnovu Izveštaja Štaba zimske službe, obaveštava javnost da je stanje na putevima u Republici Srbiji, na dan 14.12.2021.g. u 5:17 časova, sledeće:

Najopterećeniji putni pravci I prioriteta/A kategorije održavanja:

Deonice na kojima ima snega su:

I B-21, Javor – Sjenica, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
I B-29, Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II A-175, Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
I B-40, Vladičin Han – Surdulica – dr. granica sa Bugarskom (granični prelaz Strezimirovci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II A-231, Vlasinsko Jezero – granica SRB/BUG (Ribarci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II A-210, Jošanička Banja – Kopaonik, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
I B-21, Divljaka – Ivanjica – Javor, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

Preporučuje se oprezna vožnja!

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Novog Sada, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

Napomena za Zaječar: Povremeni sitni odroni,duž nestabilnih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala), II A – 221 (klisura Korenatac), II A – 222 (Babin Zub) i II A – 217 (klisura Bovan), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije.

Neprohodni su sledeći putni pravci II prioriteta/B kategorije održavanja:

II A-257 Radalj – Radaljska Banja
II B-338 Valjevo – Lelić – Mravinjci

Neprohodni su sledeći putni pravci III prioriteta/C kategorije održavanja:

II B-329 Osečina – Osladić – Kameničko jezero
II B-330 Loznica – Zajača – Šarena bukva – Mačkov kamen
II B-331 Banja Koviljača – Gučevo – Zajača
II B-335 Šljivova – Pecka
II B-338 Mravinjci – Povlenska Kosa
II A-198 Odvraćenica – Preko Brdo
II A-198 Raška – Kuti – Odvraćenica

POLEDICA

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

MAGLA

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi graničnim prelazima:
I B-40 Vladičin Han – Surdulica – dr. granica sa Bugarskom (granični prelaz Strezimirovci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II A-193 državna granica sa BiH (Ustibar) – Sjeverin – državna granica sa BiH (Rudo), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II B-320 Bogatić – Glogovac – Crna Bara, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II A-192 državna granica sa CG (granični prelaz Čemerno) – državna granica sa BiH (granični prelaz Vagan), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II B-403 Kaluđerske Bare – Mitrovac – Zaovine, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II A-235 Trgovište – Kalovo, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II A-197 Preko Brdo – Duga Poljana – Rasno – Karajukića Bunari – Ugao – državna granica sa CG (Ugao), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II A-201 Sjenica – Krajnoviće – Bare – Vrbnica – državna granica sa CG (Kumanica), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II A-201 Vrbnica – granica SRB/CG (Vrbnica), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II A-205 Tutin – Godovo – državna granica sa CG (granični prelaz Vuča), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

JP Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

Detaljne informacije o eventualnim zabranama, odronima, magli, ledu i prevojima na kritičnim deonicama, na državnim putevima Republike Srbije u realnom vremenu, svakodnevno u 6:00 i 18:00 časova možete naći na internet prezentaciji JP Putevi Srbije, a u slučaju vanrednih okolnosti i češće na linku: https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/izveštaj-zimske-službe

Možda Vam se svidi i