Vlada SRB Najavljena pomoć Udruženju barova i noćnih klubova

Od strane Ozon
0 komentar

Premijerka Ana Brnabić istakla je, povodom sastanka Radne grupe za rešavanje problema barova i noćnih klubova nastalih usled pandemije koronavirus, da je svesna ekonomskih posledica koje im je pandemija već donela, kao i da se traži najbolje, ali ujedno i najpravednije rešenje ovog problema.
Kako je navedeno na sajtu Vlade, ona je navela da se razmatra još jedan vid sektorske pomoći i da država traži način da identifikuje noćne klubove i barove, s obzirom na to da su ovakvi lokali jedni od najpogođenijih u čitavoj privredi. Razlog je taj što im je u toku prethodnih više od godinu dana, većinu vremena rad bio u najvećoj meri ograničen.


S obzirom na to da noćni klubovi i barovi nemaju jedinstvenu šifru delatnosti, dogovoreno je da se do sledećeg sastanka izradi predlog po kome bi noćni klubovi i barovi na pravedan i jedinstven način mogli biti identifikovani.
Učesnici sastanka su se saglasili da je učešće predstavnika udruženja u radnoj grupi ubedljivo najbolji način za iznalaženje rešenja različitih problema i da se ta praksa nastavi i u budućnosti.
Sastanku je prisustvovala i direktorka Poreske uprave Dragana Marković, predstavnici Ministarstva finansija i Udruženja barova i noćnih klubova NOB.

Možda Vam se svidi i