VIKEND NASELJE DOBIJA STRUJU: “Skratili nam muke. Niko ne zna kakve su to muke”

Od strane Ozon
3 komentari

Posle decenija čekanja, žitelji i vikendaši u vikend naselju Vila Mila kod Manđelosa konačno će dobiti struju.

– Elektrodistribucija i Grad Sremska Mitrovica opredelili su značajna sredstva za obezbeđivanje srednjeg i niskog napona za potez koji se zove Vila Mila, ali i deo naselja Manđelos. Ovim radovima obezbeđuju se uslovi za priključenje električne energije tim domaćinstvima – najavila je danas, prilikom obilaska radova, gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović rekla je da je u prethodna četiri meseca izgradjena elektro energetska infrastruktura u vikend naselju Manđelosa.
Gradonačelnica je rekla da je ovim rešen višegodišnji problem i dodaje da je uradjeno oko 10 kilometara infrastrukture zajedno sa dve trafostanice, prijavljeno je 60 korisnika ali su kapaciteti dosta veći, oko 200.
Milovanović je rekla da je vrednost ovog projekta 50 miliona dinara.

Dušica Pavlović ispred Agencije za ruralni razvoj takodje je rekla da se uvodjenjem struje rešava višegodišnji problem u vikend naseljima.
Dodaje da ovde postoje tri seosko turistička domaćinstva i isto toliko želi da se registruje.

“Ovo nije samo značajno za seoski turizam nego i za selo i oživljavanje sela, jer otvaranjem seoskih domaćinstava, meštani se uključuju u rad domaćinstava, dolazi do novih zapošljavanja” rekla je Pavlović.

Ranko Trivunović, predsednik Mesne zajednice Mandjelos zahvalio se direktoru Elektrodistribucije Srbije Bojanu Atlagiću i Vladimiru Sanaderu, direktoru Elektrodistribucije u Sremskoj Mitrovici.

Trivunović kaže da je ovo odličan potez, da u Mandjelosu ima oko 420 vikendica i dodao da selo funkcioniše, da je potrebno malo poraditi na infrastrukturi puteva kako bi svi turisti i vlasnici vikendica bezbedno mogli da dodju do svojih odredišta.

Boris Došen, vlasnik seosko turističkog domaćinstva “ Vila Mila” rekao je da su velike muke bez struje, da su se do sada napajali solarnom energijom a da je leti situacija bila nepodnošljiva iz razloga što su mnoge stvari morale da se obavljaju putem smederevaca i peći a i za razne stvari se putovalo u Sremsku Mitrovicu i nazad. Ovim je rešen naš najveći problem.

Poslednjih decenijа na ovoj lokaciji izgrаđeno je više od četiri stotine vikendica ali i manjih kuća, i podignuto je mnoštvo voćnjаkа i povrtnjaka. Mnogi žitelji imali su nameru da se tu bave ozbiljnom stočarskom, povrtarskom i voćarskom proizvodnjom, seoskim turizmom, neki su i uspeli u tome, ali uz korišćnje skupih agregata ili solarnim panelima. Elektrifikacijom naselja njihovi troškovi biće znatno smanjeni, uz ogromne uštede vremena i viši kvalitet života i rada.

Možda Vam se svidi i

3 komentari

S 14.10.2021. - 12:18 pm

Mogli ste to da obezbedite svima, a ne selektivno, ima tu jos vikendica, cije visedecenijske vlasnike promoravate da sami ceprkaju oko struje i iskopavanja, sto je necuveno. Ali dobro, nismo svi vile mile cile,nismo ista interesna grupa.

Bojan 14.10.2021. - 12:32 pm

Nije bas tako kao sto pise. Nekom se zalomilo da mu je bandera pred kucom i prikljucak na dohvat ruke a neko mora da kako mu je receno sam preko njiva i drugih imanja razvlaci struju do svoje vikendice i izaci ce ga duplo skuplje uvodjenje. Nije zakon isti za sve. Neko je ipak gradjanin drugog reda. Ali kako sam cuo, dosta njih ce se terati i ici ako treba do suda zbog ovoga.

Slobodan 14.10.2021. - 12:59 pm

Kako kome je dobro doslo. Nekom je navodno teren nepristupačan i najbliza bandera tek na 150m od kuće. Niko ne zna po kom principu je razvodjena struja, ni po anketama ni po katastru i putu ni po legalizaciji i ljudima koji su se prijavili. Komsija je zvao i receno mu je da uz prikljucak koji placa mora sam da dovodi struju sam od prve bandere pa ce ga izaci duplo skuplje, nekom je ta bandera ispred kuce a taj ne zeli struju a meni konkretno 100m a želim. Nije fer prema svima. Najvazniji su izgleda dobili.

Komentari su zatvoreni.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik