(VIDEO)Kup prijateljstva Turnir fudbala u Velikim Radincima

Od strane Ozon
0 komentar

Veliki Radinci bili su danas prepuni mališana raspoliženih za fudbal i druženje.

Radinci su bili domaćini turnira “Kup prijateljstva” za mlađe kategorije, pod pokroviteljstvom škole fudbala “Olimpik”. Na terenu snage su odmerili dečaci i devojčice uzrasta od 6-13 godina.

Preko 120 dečaka i devojčica igralo je fudbal po ekipama, iz Velikih Radinaca, Bešenova, Šuljma, Jarka, Grgurevaca, Kukujevaca, i Šašinaca.

„Deca uživaju, a to je najbitnije. U situaciji smo da imunizacija u našem gradu protiče zaista fantastično i imamo benefit da organizujemo ovakvo takmičenje”, rekao je načelnik za sport i kulturu Vasilj Ševo, koji je prisustvovao ovom turniru.

Organizator turnira radi pravu stvar za decu, grad podržava ovakve manifestacije. Ovaj turnir nije takmičarskog duha, što znači da nam ne trebaju šampioni na ovom turniru, već druženje, golovi, da deca nauče i uživaju u ovakvom danu. Grad promoviše sport, seoski fudbal, a poznato je da je baš seoski fudbal stvorio mnoge reprezentativce Srbije, pa i članove velikih Evropskih klubova. Klubu iz jedne seoske sredine je bitno je da igra nego da se takmiči, ako klub želi da igra, onda igra sa kapacitetima koje ima, nije bitno za koji rang takmičenja deca igraju, bitno je da ta deca iz sela igraju. To je poenta sporta na selu, a ne da se dovode igrači sa strane kako bi se stvorila slika jačine kluba. Iz ovakvih klubova, gde igraju deca iz sela, stvaraju se vrhunski fudbaleri, sportisti, dodao je Ševo.

Ratko  Gravić, predsednik fudbalskog saveza rekao je da su ovde u pitanju mešoviti sastavi, muški i ženski, po dve ekipe nekoliko sela, nešto više od 100 takmičara.

Miša Kekić, predsednik FK Borac, zahvalio se lokalnoj samoupravi grada Sremska Mitrovica i fudbalskom savezu na održavanju ovog turnira u fudbalu za decu, dodao je da FK Borac kao klub ima veliko srce i da na ovom terenu uspešno funkcionišu tri kluba. “Nenad Petrović, trener i predsednik kluba Olimpiko i ja smo napravili dogovor da bi decu okrenuli sportu i sklonili ih sa računara i telefona”. 

Trener Nenad Petrović  objasnio je da danas sva deca na kraju turnira osvajaju zlatnu medalju.” Danas je organizovan kup prijateljstva, turnir mlađih kategorija. Deca su dobro prihvatila ovaj događaj, danas će pobedi drugarstvo, osmesi i  svi će dobiti zlatne medalje”.

Danas u Velikim Radincima pobednici su svi sportisti!

Možda Vam se svidi i