VIDEO U Beogradu održana promocija novog romana DUG Mirjane Marković

Od strane Ozon
0 komentar

U sredu, 25. avgustaa održana je  promociju knjige „Dug“ autorke Mirjane Marković.

Promocija romana je održana u okviru “Kulturnog leta” u Beogradu, u Kulrurnom centru “Vlada Divljan”.

Učesnici promocije, etno hor “Hram” pod pokroviteljstvom sveštenika Branislava Divljak su dostojanstveno predstavili svoj grad Sremsku Mitrovicu, i oduševili publiku, izvodeći četiri odabrane pesme – Grmeč goro., Nas tri sestre.,Od Dinare do Promine i Puče puška.

U promociji je učestvovala i Jasna Arbanas koja je čitala delove knjige “Dug” književnice Mirjane Marković. 

ROMAN „DUG“

Roman „DUG“ književnice Mirjane Marković  je zanimljiv i intrigantan roman koji kroz sudbinske događaje porodice Planinčević i njenih potomaka čiji životi se odvijaju na različitim koordinatama, od Brestova, Zagreba, Beča, Njujorka, Berlina, do Moskve, potvrđuje činjenicu da gde god da odeš prošlost ti je za petama.  

Prošlost koja isijava kroz sećanje glavne junakinje Danice Planinčević, njene ćerke Mine i unuke Ane, kroz uspomene Helge Kraus-špijunke Adolfa Hitlera je priča o velikim ljubavima u vremenu svetskih katastrofa, o porocima koji vuku u duboki mulj, o grehu počinjenom zbog pohlepe za novcem, osveti i kajanju.

To je priča koja filmskim zamešateljstvom vas uvodi i u preispitivanje kolektivne odgovornosti kao i pitanja da li sadašnjost može da pobegne od prošlosti?

You may also like