Verenica izvršila samoubistvo pre tri godine, sadašnja žena ga prijavila za nasilje

Od strane Ozon
0 komentar

Policija u Bogatiću je privela Jovišu M. (33) iz Dublja, koga je supruga Kristina optužila za fizičko i psihičko nasilje.

Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu za nasilje u porodici biti priveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo.

Hapšenje su obavili pripadnici policije iz Bogatića u prisustvu Vojne policije, s obzirom da su supružnici vojnici u garnizonu u Sremskoj Mitrovici. Obavljen je i pretres njihove porodične kuće i tom prilikom je pronađena puška za koju nema dozvolu, pa će protiv Joviše M. biti podneta i krivična prijava zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

Supruga Kristina i trogodišnje dete su smešteni kod njenih roditelja u okolini Rume. Joviša i Kristina su u braku tri godine i kako se saznaje iz izvora bliskih istrazi, ona je policiji izjavila da je suprug duže vreme fizički i psihički maltretira.

Pre tri godine Jovišina tadašnja verenica Bojana izvršila je samoubistvo

Bojana foto Facebook Printscreen

U kući u kojoj su živeli 23. aprila 2018. godine samoubistvo je izvršila Jovišina verenica Bojana (24), koja je radila kao vojnik po ugovoru u garnizonu u Sremskoj Mitrovici. Ovaj slučaj je potresao celu Mačvu, pošto je Bojana bila trudna i spremali su svadbu.

Posle sprovedene istrage, veštačenja i obavljene obdukcije, Više javno tužilaštvo je zaključilo slučaj jer je dokazano da se Bojana ubila tako što je sebi pucala u glavu iz Jovišinog karabina i odbacilo prijavu protiv NN počinioca.

Međutim, posle prigovora Bojanine porodice, Apelaciono tužilaštvo je ukinulo ovu pa je Više tužilaštvo u Šapcu preduzelo dodatne radnje na rasvetljavanju smrti devojke. Kako je objavljeno, u obnovljenoj istrazi, koja još nije završena, obavlja se kombinovano veštačenje i to sudsko-medicinsko, balističko i trasološko.

Trudnica Bojana (24), pripadnica Vojske Srbije, nađena je mrtva pre tri godinu dana u selu Dublje kod Bogatića, a Više javno tužilaštvo iz Šapca stavilo je tačku na slučaj, pošto su svi dokazi pokazali da je reč o samoubistvu.

Pre tragedije Bojana je živela u Sremskoj Mitrovici u ulici Despota Stefana. Zašto je pripadnica Vojske Srbije rešila da sebi oduzme život samo nekoliko dana pred svadbu, i to u petom mesecu trudnoće, niko od prijatelja bliskih ovoj porodici ne može ni dan danas da nasluti.

Izvor Srbija Danas/Ozon

Možda Vam se svidi i