Usvojena izmena Programa poslovanja za 2021. godinu Agencije za ruralni razvoj

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na danas održanoj sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica između ostalog usvojena je i izmena programa poslovanja za 2021. godinu Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

Izmena Programa poslovanja se odnosi na izmenu finansijskog plana poslovanja, i to u strukturi rashoda, plana kadrova i plana zarada zaposlenih.
Ukupno planirani prihodi i rashodi ostaju nepromenjeni. Razlog donošenja odluke o izmeni programa poslovanja jeste usaglašavanje Programa poslovanja sa promenom u potrebama Agencije, nastale zbog okolnosti izazvanih pandemijom virusa COVID 19, zbog povećanog obima posla usled konkursa Ministarstva za brigu o selu, zbog prenetih obaveza iz 2020. godine, kao i zbog promene kadrovske
politike, a na osnovu Zaključka Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

„Suštinski, ukupni prihodi i rashodi u programu poslovanja ostali su isti, razlika je u tome što smo mi usaglasili poslovanje agencije sa potrebama koje agencije ima. Imali smo nove konkurse u Ministarstvu za brigu o selu, radilo se o konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i u tom smislu, imali smo promenu u kadrovskoj politici ali sve u skladu sa zaključkom Ministarstva državne uprave i lokalne uprave” rekla je direktorica Agencije za ruralni razvoj, Pavlović Dušica

Izmenom Programa poslovanja planiraju se manja izdvajanja za postrojenja i opremu, troškove transportnih usluga, ostale nematerijalne troškove i ostale finansijske rashode. U skladu sa Zaključkom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, uvećanje rashoda je Izmenom Programa planirano kod troškova bruto zarada. Uvećanje rashoda je planirano i na poziciji troškova reklame i propagande kao i troškova ostalih opštih usluga, usled povećanog broja mera u oblasti ruralnog razvoja i uređenja prostorija na selu.

Budžet Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica ove godine iznosi ukupno 22 miliona dinara.

Možda Vam se svidi i