“Uspeli smo!”Minja je primila lek

Od strane Ozon
0 komentar

MINjA MATIĆ, za koju je Srbija skupljala novac, dobila je šansu za život jer je primila zolgensmu.

Vesti su roditelji podelili na Instagram profilu zaminjinusansu.

– Sećamo se, bilo je to pre 6 meseci, sa nadom koja je bila skrivena, ali opet prisutna i rečenicom koja nas prati od početka – Uspećemo, mi to možemo. Sada, želimo da podelimo sa vama – Minja je uspela, Minja je primila zolgensmu – objavljeno je na profilu.

Najveća radost je bila dana kada smo dobili Minju, a danas mi smo ponovo postali ponosni roditelji naše Minje. Naša hrabrica je uspela, mi smo uspeli. Zapravo, Vi, divni i humani ljudi širom sveta ste uspeli – istakli su roditelji.

Zahvalili su se svima koji su na bilo koji način pomogli Minji.


Minja je umiljata i nežna devojčica. Rodila se 6. oktobra 2019. godine. Tokom prva tri meseca lepo je napredovala. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Minja postepeno prestaje da pomera noge i ruke, otežano diše, slabije jede. Odmah su potražili pomoć.

Ispostavilo se, na žalost, da se radi o retkoj i izuzetno teškoj neuromišićnoj bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1.
Naš san se ostvario, sada smo jači i srećniji nego ikada u životu. Hvala što ste uz nas. Ogromna ljubav za sve, vaša Minja – zahvalili su roditelji.

Možda Vam se svidi i