Upozorenje poreznika: Klubovi da prijave ko im peva

Od strane Ozon
0 komentar

Uoči predstojećih praznika poreznici su upozorili vlasnike klubova, kafića, restorana i svih drugih objekata u kojima se organizuje nastup pevača da sa njima obavezno sklope ugovore i o tome do 5. januara obaveste Poresku upravu. U protivnom, rizikuju da im poreski inspektori privremeno zatvore lokal u trajanju od 30 dana. Istu obavezu imaju i zakupci prostora u kojem se održava „estradni program zabavne i narodne muzike ili drugi zabavni program“.

„Podsećamo poreske obveznike koji u svojim ili zakupljenim objektima organizuju izvođenje estradnih programa zabavne i narodne muzike ili drugih zabavnih programa, da su u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak građana, dužni da sa interpretatorom i drugim angažovanim licem na izvođenju estradnog programa zabavne i narodne muzike ili drugog zabavnog programa zaključe ugovor“, ukazala je Poreska uprava Srbije.

Poreskoj upravi se do petog u mesecu – svakog meseca – dostavlja pismeno obaveštenje o zaključenim ugovorima u prethodnom mesecu.

„Nepostupanje u skladu sa Zakonom ima za posledicu meru privremene zabrane obavljanja delatnosti u trajanju do 30 dana poslodavcu ako organizuje izvođenje estradnog programa zabavne i narodne muzike ili drugog zabavnog programa, angažovanjem interpretatora i drugih lica bez zaključenog ugovora ili ako Poreskoj upravi u propisanom roku ne dostavi pismeno obaveštenje o zaključenim ugovorima“, upozorila je Poreska uprava.

Možda Vam se svidi i